Helaas, helaas; geen extra kinderbijslag…

Helaas, helaas, de kinderbijslag gaat tot 2012 niet omhoog. Prinsjesdag heeft ook voor gezinnen weinig gezelligs gebracht. Normaal gesproken wordt de kinderbijslag tweemaal per jaar aan het gestegen prijspeil aangepast. Ook het inkomensafhankelijk kindgebonden budget wordt bevroren.Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin heeft in 2010 6,5 miljard uit te geven. Enkele hoofdpunten uit zijn begroting voor 2010: *De vergoeding voor pleegouders gaat met 200 euro omhoog. De biologische ouders van een kind dat pleegzorg krijgt, hebben geen recht meer op kinderbijslag en kindgebonden budget. *60 miljoen gaat naar hulp aan jongeren die zich door een opeenstapeling van problemen niet goed kunnen redden. Het geld gaat naar onderwijs, zorg en hulp bij het vinden van een baan. *Eind 2010 moeten er ongeveer driehonderd Centra voor Jeugd en Gezin zijn.

Lees ook:75 euro meer kindgebondenbudget voor tweede kind
Lees ook:Ross over de brug
Lees ook:Onmiddellijke stopzetting kinderbijslag naar buitenland
Lees ook:Kinderbijslag vanaf 16 jaar naar het kind
Lees ook:Weinig verschil tussen rijke en arme Nederlandse kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>