Kinderen voelen zich onveilig in het verkeer

Kinderen voelen zich onveilig in het verkeer, zo blijkt uit een onderzoek dat de ANWB heeft laten doen onder schoolkinderen uit Den Bosch en Rotterdam. Het lijkt me geen gekke conclusie. Er rijden nogal wat roekelozen rond in Nederland! Ik moet er zelf ook de komende jaren nog niet aan denken dat mijn kind alleen naar school zou fietsen!

In het onderzoek zeggen kinderen dat ze geen voorrang krijgen, afgesneden worden en te maken hebben met weggebruikers die door rood rijden.
 
Ze hebben daarnaast vaak onvoldoende overzicht bij drukte, obstakels in het verkeer en door het weer. Veel kinderen worden hierdoor onzeker en durven uit angst minder initiatief te nemen. De ANWB heeft het onderzoek laten doen ter gelegenheid van de opening van het actieplatform Kind Verkeersveilig. Dit platform is maandagochtend (11 februari) geopend door de hoofddirecteur van de ANWB, Guido van Woerkom, samen met vier kinderen uit groep 7 van de Rietveldschool in Badhoevedorp.

De campagne Kind Verkeersveilig, die in het kader van het 125 jarig bestaan van de ANWB wordt gehouden, moet eraan bijdragen dat kinderen een volwaardige plaats innemen in het verkeer en dat zij zich veiliger gaan voelen.

Minister Eurlings (Verkeer & Waterstaat) zal woensdag 16 april de reacties op de campagne in ontvangst nemen. Met deze 'Lawaaipetitie' wordt de verkeersonveiligheid onder de aandacht gebracht van de politiek. Het actieplatform is een onderdeel van de totale campagne.

Lees ook:Kinderen inspecteren voor ANWB campings in binnen en buitenland
Lees ook:Kleuters in het verkeer
Lees ook:ANWB test 28 autostoeltjes; vijf stoelen scoren slecht
Lees ook:Een derde kinderoogjes nog nooit gemeten
Lees ook:Kinderen houden hart vast als ouders autorijden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen voelen zich onveilig in het verkeer

  1. DJ-Chris

    Kinderen maken het verkeer ook onveilig, de jongeren die nog naar de basisschool gaan zijn meestal nog voorzichtig, maar die middelbaren scholieren zijn een terreur op de weg. Ik toeter en scheld me soms rot op die gasten, als ze om 8:15 met zn 5ven naast elkaar rijden, om vervolgens met alletijd van de wereld en chachrijnige blik aan de kant te gaan als er een auto langs moet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>