Een derde kinderoogjes nog nooit gemeten

Vandaag beginnen de basisscholen in Zuid-Nederland weer. Een uitgelezen moment om ouders alert te maken op het belang van goed zicht bij kinderen in het verkeer. Dat hier reden toe is blijkt uit onderzoek van Pearle Opticiens in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. Het onderzoek, uitgevoerd onder 750 Nederlandse ouders met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, wijst uit dat zicht bij kinderen een onderbelicht thema is. Bijna een kwart van de ouders (23%) heeft geen idee wat de status is van het zicht van hun kind en bij een derde van de kinderen zijn de ogen nooit gemeten.

Lees ook:Nederlandse ouders geen goed verkeersvoorbeeld voor kinderen
Lees ook:Computerspelletje gaat pleister voor het luie oog vervangen
Lees ook:Ouders liegen over baby’s slaapgewoonten
Lees ook:Ouders van tweelingen gaan sneller uit elkaar
Lees ook:Gepestte kinderen vaker depressief op latere leeftijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>