Kinderen houden hart vast als ouders autorijden

Meer dan tweederde van de kinderen (63%) vindt zijn of haar ouders agressief rijden. 13 procent zegt zelfs bang te zijn in de auto als een van de ouders achter het stuur zit. Driekwart geeft aan dat hun ouders schreeuwen naar andere weggebruikers en 20 procent zou bellend achter het stuur zitten. Oh oh oh, wat schaam ik me nu… Want ik denk dat ik er bij mijn kinderen ook niet helemaal zoals het hoort vanaf ga komen… Een op de vijf kinderen vraagt aan vader of moeder om eens wat voorzichtiger te doen in het verkeer. 22 procent zegt niets, maar houdt zich wel net wat steviger vast aan de deurleuning.  Overigens blijkt dat moeders meer ongelukken veroorzaken dan vaders. 23 procent van de kinderen geeft aan weleens een auto-ongeluk te hebben meegemaakt door toedoen van de ouders: in 13 procent van de gevallen was dat toen de moeder reed, in 10 procent van de gevallen toen de vader reed. Desondanks zouden de vaders vaker te hard rijden, aldus 80 procent van de kinderen. Dit blijkt uit onderzoek van een bandenproducent onder 1000 Britse kinderen tussen de 4 en 16 jaar oud.

Lees ook:Kinderen vinden mama beter autorijden dan papa
Lees ook:12-jarige redt vader die epileptische aanval in auto krijgt
Lees ook:Even autorijden en borstvoeden tegelijk…
Lees ook:Kids willen meer tijd met papa en mama
Lees ook:Tienermoeders hebben grotere kans op autistisch kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>