Laat je kinderen preventief vaccineren tegen baarmoederhalskanker

Ouders kunnen vanaf nu hun kinderen preventief laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker. Het gaat om meisjes van 9 tot en met 26 jaar en jongens van 9 tot en met 15. Meisjes omdat zij tot de risicogroep behoren, en jongens omdat zij het virusm verantwoordelijk voor baarmoederhalskanker, over kunnen dragen.

Het middel, met de naam Gardasil, voorkomt de overdracht van het menselijk papilloma virus (HPV), dat tumoren kan veroorzaken.

Ook mannen verspreiden het virus via seksueel contact. Vandaar dat ook jongens tot de doelgroep behoren. Elk jaar krijgen ongeveer zeshonderd vrouwen baarmoederhalskanker. Er overlijden in Nederland ongeveer tweehonderd vrouwen aan.

Volgens de fabrikant, Sanofi Pasteur MSD, kan driekwart van de gevallen van baarmoederhalskanker worden voorkomen. Het bedrijf hoopt dat minister Hoogervorst van Volksgezondheid het middel opneemt in het rijksvaccinatieprogramma. Hoogervorst besluit naar verwachting nog dit jaar of hij de Gezondheidsraad onderzoek laat doen naar het nieuwe vaccin.

Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door een virus dat zich via seksueel contact verspreidt. Het gros van de vrouwen draagt het virus bij zich. Het ontwikkelt zich niet bij iedereen tot kanker.

Mensen kunnen zich laten inenten bij de huisarts, maar dienen dat wel zelf te betalen. Het vaccin moet via drie injecties worden toegediend en kost in totaal ongeveer 360 euro. Een bedrag waar veel mensne waarschijnlijk door naar de huisarts zullen rennen…. not! Wat een geld zeg! Ja, in verhouding tot kanker natuurlijk een schijntje, maar voor veel mensen een niet op te hoesten bedrag.

Het Tweede Kamerlid Khadija Arib van de PvdA vindt dan ook dat Hoogervorst het vaccin in het vaccinatieprogramma moet opnemen zodat het voor iedereen gratis beschikbaar komt. Het CDA wacht eerst het onderzoek van de Gezondheidsraad af. Volgens VVD-woordvoerster Edith Schippers presenteert een andere medicijnfabrikant binnenkort ook een vaccin tegen baarmoederhalskanker.

Daarbij werken fabrikanten aan de ontwikkeling van vaccins tegen allerlei ernstige ziekten. De VVD wil daarom duidelijke criteria die aangeven wanneer een nieuw vaccin wel en niet in het vaccinatieprogramma wordt opgenomen.

Uit een onderzoek van TNS NIPO blijkt dat het gros van de Nederlandse vrouwen weinig van baarmoederhalskanker afweet. Zo denkt 70 procent dat de kankersoort erfelijk is. Een kwart denkt dat de kans op baarmoederhalskanker groeit als vrouwen roken.

Lees ook:Meisjes van 12 volgend jaar ingeënt tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Vaccinatieprogramma tegen baarmoederhalskanker lijkt effectief!
Lees ook:Baarmoederhalskankervaccin mogelijk te duur voor Nederland
Lees ook:Meiden van vijftien krijgen inenting minder!
Lees ook:Hepatitis B enting nu voor alle baby’s in Nederland

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Laat je kinderen preventief vaccineren tegen baarmoederhalskanker

  1. kath

    Aan alle moeders, laat je kinderen inderdaad inenten nu er een vaccin is,ik weet waarover ik praat,mijn zus kreeg baarmoederhalskanker toen ze 29 jaar was en is inmiddels overleden, neem geen enkel risico.En als je het niet doet laat dan ook uitstrijkjes maken als je 20 en 25 bent,wacht niet tot je 30 bent,want dan kan het te laat zijn.

      /   Reply  / 
  2. Robert

    Het is zelfs zeer de vraag of Gardasil überhaupt bescherming biedt. De Amerikaanse gynaecoloog Clayton Young heeft de beschikbare onderzoeken aan een kritische blik onderworpen en stelt dat de periode waarover onderzoek is gedaan veel te kort is om vast te kunnen stellen dat Gardisil een effectief middel is bij het voorkomen van baarmoederhalskanker. Het ontstaan van baarmoederhalskanker is een proces dat 10 tot 15 jaar in beslag neemt, ofwel veel langer dan de 4 jaar waarover onderzoeksgegevens beschikbaar zijn. Vooral voor de effectiviteit op lagere leeftijd is niet het geringste bewijs aanwezig, aldus Young.

    Wat inmiddels wél overduidelijk is, en gezien het feit dat het vaccin levende kankervirussen bevat niemand zou mogen verbazen, is dat Gardasil ernstige bijwerkingen heeft. Op 3 februari schreef de Washington Times over meisjes die na gevaccineerd te zijn last kregen van zware hoofdpijn, duizelingen of tijdelijk gezichtsverlies, en sommige slachtoffers raakten zelfs buiten bewustzijn. In enkele gevallen leidt de injectie tot pijnlijke, jeukende huiduitslag, en ook de laatste berichten uit Australië zijn alarmerend: In de stad Canberra moesten zes meisjes na vaccinatie in het ziekenhuis opgenomen worden vanwege duizelingen, flauwvallen, misselijkheid en tijdelijke verlamming. Op het Sacred Heart Girls’ College in Melbourne richtte Gardasil een ware ravage aan: 20 meisjes meldden zich ziek na hun immunisatie, waarvan er 5 een nacht in het ziekenhuis moesten doorbrengen. Hoewel één van de kinderen 6 uur lang volledig verlamd was, is er wat de autoriteiten betreft weinig tot niets aan de hand: een injectie krijgen is nou eenmaal een beetje eng, en daar kunnen mensen heftig op reageren. Dat diezelfde meisjes probleemloos eerdere vaccinaties hebben doorstaan doet blijkbaar niet ter zake. Geloof ons nou maar, wij zijn de autoriteiten, en maakt u zich over eventuele schadelijke effecten op de lange termijn vooral geen zorgen!

    bron: YaYAbla.nl

    zie ook:
    http://www.youtube.com/watch?v=ukQL_CW5nx0

      /   Reply  / 
  3. AM

    Heb zelf enige jaren geleden een historectomie ondergaan door baarmoederhalskanker. Als er een vaccin was geweest toen ik 12 was had ik die zeer zeker geaccepteerd. De mogelijkheid om kinderen te krijgen is er niet meer, terwijl ik nog zo graag een kind had gewild.
    En mensen die aanhalen over bijwerkingen van de prik, weet je wel hoeveel bijwerkingen de BRM en DKTP entingen hebben? Weet je wel hoeveel misvormingen, chronisch zieken en doden daar jaarlijks bij vallen? En toch wordt daar niet die ruchtbaarheid aan gegeven. Ook al weet men dat er met verouderde vaccins wordt gewerkt vooral toch door er blijven gebruiken, want we hebben niets anders.

      /   Reply  / 
  4. Sharmaine Arroyd

    Reading this post Laat je kinderen preventief vaccineren tegen baarmoederhalskanker | Kinderspul reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a great read. Thanks for the information you post.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>