Meiden van vijftien krijgen inenting minder!

Goed nieuws voor meisjes onder de vijftien: zij krijgen vanaf nu niet drie maar twee prikken om hen te beschermen tegen baarmoederhalskanker. Iedere prik minder is er één meegenomen natuurlijk! En nu maar hopen dat ze ze binnenkort in kunnen ruilen voor een pilletje…Uit onderzoek van de fabrikant zou blijken dat twee prikken ook goed werken tegen het humaan papillomavirus (HPV), het virus dat baarmoederhalskanker veroorzaakt. Tot nog toe was het zo dat meisjes een tweede prik kregen een maand na de eerste. Een aantal maanden later volgde de derde. De tweede prik wordt nu geschrapt. In het nieuwe schema zit tussen de eerste en de tweede inenting een periode van zes maanden.
HPV is een veelvoorkomend en erg besmettelijk virus dat wordt overgedragen door seksueel contact. Meestal ruimt het lichaam het virus zelf op. Soms lukt dat niet. Als het virus lang blijft zitten, kan dat leiden tot baarmoederhalskanker. De kans daarop is overigens klein. In het jaar dat meisjes dertien worden, krijgen ze een uitnodiging voor de prikken.

Lees ook:Meisjes van 12 volgend jaar ingeënt tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:52% meisjes wil baarmoederhalskanker-inenting niet
Lees ook:Vaccinatieprogramma tegen baarmoederhalskanker lijkt effectief!
Lees ook:Laat je kinderen preventief vaccineren tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Meisjes ingeënt tegen baarmoederhalskanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>