Nagelbijters zijn perfectionisten…

Bijt jouw kind nagels? Dan heeft dat misschien een heel andere reden dan jij altijd hebt gedacht.  Het bijten van nagels is wellicht geen zenuwtrek, maar een gevolg van perfectionisme. Onderzoekers van de universiteit van Montréal onderzochten dwangmatige gewoontes geconcentreerd op het lichaam en kwamen tot die conclusie.”We geloven dat mensen met dit type gedrag perfectionistisch zijn, wat betekent dat ze niet in staat zijn te ontspannen en een taak op een normaal tempo uit te voeren.”
“Ze zijn gevoelig voor frustratie, ongeduld en ontevredenheid als ze niet hun doelen te bereiken en zijn vaak verveeld”, concludeerden ze. De onderzoekers hebben 48 proefpersonen geobserveerd. De helft van hen had een dwangmatige gewoonte, de andere helft niet.
Behandeling Belangrijk is volgens de onderzoekers dat mensen alleen gingen nagelbijten wanneer ze stress ervaarden.
“Mensen met dwangmatige gewoonten kunnen baat hebben bij behandelingen om verveling en frustratie onder controle te krijgen en om hun perfectionistische aard in te binden”, aldus onderzoeker Sarah Roberts.

Lees ook:Kindernageltjes lakken gevaarlijk
Lees ook:Help je kinderen snel van het nagelbijten af
Lees ook:Ongelukkige kinderen door reclame materialistisch
Lees ook:Babygehuil storender dan herrie van machines
Lees ook:Plakboek moet kinderen met lui oog helpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>