Kindernageltjes lakken gevaarlijk

Kijk uit met het lakken van de nagels van je dochtertje! Dat is namelijk niet zonder risico. Oeps… Onze dochter Floor heeft wat met gelakte nagels rondgelopen! En nog steeds vindt ze het geweldig om zich onder te laten kliederen. De meeste soorten nagellak bevatten echter oplosmiddelen en alcohol en zijn niet geschikt voor kinderen. Volgens cosmetisch scheikundige Joe Cincotta is nagellak zelfs kindonvriendelijk te noemen. “Er komen chemicaliën vrij wanneer een kind op zijn of haar vingers sabbelt. Deze stoffen zijn trouwens niet alleen giftig voor kinderen maar ook voor volwassenen.”Veel cosmeticabedrijven stoppen met het gebruik van de desbetreffende chemicaliën in nagellak. Als kinderen dan toch gekleurde nageltjes willen, adviseert cosmetisch scheikundigde Jim Hammer die nagellak te gebruiken. “Kies voor het lakken van kindernageltjes voor een nagellak op waterbasis. Deze nagellak is niet giftig, stinkt niet en kunnen kinderen zelf aanbrengen.” Gelakte nagels voor kinderen is ook populair onder beroemdheden. Zangeres Gwen Stefani liet vorig jaar niet alleen haar eigen nagels lakken bij de manicure, maar ook zoontje Kingston kreeg een behandeling. Kingston koos voor verschillende kleuren nagellak op zowel vinger- als teennagels.

Lees ook:Help je kinderen snel van het nagelbijten af
Lees ook:Industriële chemicaliën kunnen leiden tot autisme of ADHD
Lees ook:Nagelbijters zijn perfectionisten…
Lees ook:Corrigerende tik maakt kinderen gelukkiger en succesvoller in het leven
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap verdikt bloedvatwand kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>