Babygehuil storender dan herrie van machines

Volgens Amerikaanse wetenschappers is het meest storende geluid voor mensen het gehuil van baby’s. Ik kan daar wel een beetje inkomen hoor… Maar: fluitende mannen staan bij mij op nummer een. Wat is dat vervelend! Dan toch echt liever een huilend baby’tje…Het storende effect van babygehuil op de hersenen is veel groter dan van machinale geluiden of gepraat op de achtergrond. Mensen blijken zich nog nauwelijks te kunnen concentreren op andere taken als een baby huilt.
De onderzoekers concludeerden dit door proefpersonen een aantal wiskundige opdrachten te laten maken. Eerst mochten ze dit in stilte te doen. Maar in het tweede gedeelte van de opdracht werden ze blootgesteld aan verschillende storende geluiden. Daaruit bleek dat de proefpersonen veruit het meest afgeleid raakten door de huilende baby’s. Niet alleen werkten ze veel langzamer, ook maakten ze veel meer fouten. De resultaten van de studie zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Social, Evolutionary, and Cultural Psychology.

Lees ook:Babygehuil: dat kunnen we gewoonweg niet negeren
Lees ook:We maken de meeste fouten als een kind huilt
Lees ook:Wat kinderhuilen met ons doet…
Lees ook:Pasen: speurtocht basisschool
Lees ook:Pasgeboren baby’s herkennen al emoties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>