Plakboek moet kinderen met lui oog helpen

Kinderen met een zogenoemd lui oog kunnen op een simpele manier voorkomen dat ze voor de rest van het leven slechtziend blijven. Onderzoekers van het Erasmus MC hebben namelijk samen met twee kunstenaars een speciaal plakboek ontwikkeld dat hen daarbij helpt. De kinderen leren spelenderwijs hun oog goed af te plakken. Dat is belangrijk omdat als dat niet goed gebeurt, het slechte oog vaak niet meer volledig herstelt. Ongeveer een op de dertig kinderen kan met een oog slecht zien. Door het goede oog af te plakken met een pleister wordt het slechte oog getraind om beter te kijken. Dat gebeurt volgens een woordvoerster jaarlijks bij acht- tot tienduizend jongens en meisjes. Als de behandeling te laat begint of niet goed wordt gedaan, kan het luie oog niet meer volledig herstellen. De behandeling moet voor het zesde jaar beginnen.

Lees ook:Steeds minder kinderen lopen brandwonden op
Lees ook:Even je kind volproppen met medicijnen: dan leert het beter!
Lees ook:Vijf miljoenste IVF-baby geboren
Lees ook:TV kijkengoed voor sociale vaardigheden van kinderen
Lees ook:Vallen wordt bijna leuk met Knie & Elleboogpleisters van Hansaplast

1 Reacties // Reageer

One thought on “Plakboek moet kinderen met lui oog helpen

  1. Garret Plueger

    Thanks for an additional great post. I want to thank you for the efforts you have made in writing this article Plakboek moet kinderen met lui oog helpen | Kinderspul. I’m hoping for more from you sooner or later as well.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>