Kinderen krijgen veel te veel cafeïne binnen

Het Voedingscentrum waarschuwt ouders en verzorgers voor een toename van levensmiddelen waaraan cafeïne is toegevoegd. Energydrinks, waters, cola en snoep met extra cafeïne moeten bij kinderen onder de dertien worden weggehouden, vindt de organisatie. Daar ben ik het helemaal mee eens. Zo nu en dan een colaatje kan echt geen kwaad, maar als je ziet hoeveel van die bende kinderen in totaal binnenkrijgen: ONGEZOND! Vooral energydrank, wat een rotzooi is dat! Het Voedingscentrum signaleert dat er steeds meer producten op de markt komen waaraan (extra) cafeïne is toegevoegd. Zo werd afgelopen maand Pepsi Kick geïntroduceerd, een cola waarin een dubbele dosis cafeïne zit. Een ander voorbeeld zijn nieuwe snoepjes van het merk Napoleon met de naam Energy. Op de verpakking wordt een hoog cafeïnegehalte vermeld bij meer dan 150 mg/liter.
Patricia Schutte, directeur van het Voedingscentrum waarschuwt dat dergelijke producten bij kinderen kunnen leiden tot hyperactiviteit. Daarom worden deze producten met ‘verborgen cafeïne’ ontraden. “Niet iedere consument staat erbij stil in welke producten cafeïne zit. En het staat niet altijd duidelijk op de verpakking. Ongemerkt kan daardoor het lichaam een te hoge dosis cafeïne binnenkrijgen, waardoor effecten als rusteloosheid, slapeloosheid en zelfs hartkloppingen kunnen optreden”, aldus het Voedingscentrum op haar site.

Lees ook:Veel koffie tijdens zwangerschap: hoge kans op laag geboortegewicht
Lees ook:25% kinderen uit groep acht drinkt energiedrankjes
Lees ook:Energiedrankjes moeten verboden worden voor kids onder de 13!
Lees ook:Borstvoeding? Rustig aan met thee, koffie, chocola en frisdrank
Lees ook:Kleine kinderen krijgen niet teveel zoetstoffen binnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>