Veel koffie tijdens zwangerschap: hoge kans op laag geboortegewicht

Niet teveel koffie drinken als je zwanger bent! Want een nieuw (Zweeds) onderzoek suggereert dat zwangere vrouwen die veel cafeïne binnenkrijgen meer risico lopen op een baby met een laag geboortegewicht. Het onderzoek toont in tegenstelling tot andere studies geen verband aan tussen cafeïne en vroeggeboorte. De onderzoekers bestudeerden de gegevens van ongeveer 60.000 zwangerschappen gedurende tien jaar lang. Ze rapporteerden hoe vaak ze voedsel of drankjes met cafeïne gebruikten. Van thee en koffie tot chocoladerepen en hagelslag. Het rapport toont aan dat het drinken van 200-300 milligram cafeïne per dag het risico op een kleinere baby met 62 procent vergroot. The American College of Obstetricians and Gynecologists adviseert het beperken van cafeïne tot maximaal 200 milligram per dag. Meeneemkoffie ’s kunnen weer meer cafeïne bevatten dan gewoon een kop filterkoffie. Volgens onderzoeker Verena Sengpiel van Sahlgrenska University Hospital in Zweden is het mogelijk dat cafeïne de groei van de ongeboren schaadt, doordat de voedingsstoffen trager door de placenta van moeder naar kind gaan. Cafeïne is ook te vinden in thee, cola, energy drinks en chocolade.

Het advies is: niet meer dan twee kopjes per dag!

Lees ook:Frisdrank verkleint de kans op een zwangerschap
Lees ook:Borstvoeding? Rustig aan met thee, koffie, chocola en frisdrank
Lees ook:Van koffie drinken krijg je kleine kindjes
Lees ook:Geef je kind gerust een kop koffie!
Lees ook:Koffie tijdens zwangerschap verhoogt kans op leukemie bij kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>