De Club van Lelijke Kinderen wordt een film

Goed nieuws! Het succesvolle boek De Club van Lelijke Kinderen van schrijver Koos Meinderts wordt verfilmd. Producent Umami Media heeft een optie op het boek en het Filmfonds heeft subsidie gegeven om een scenario te ontwikkelen, zo heeft Meinderts vandaag bekendgemaakt. Eerder werd er ook al een korte film van het boek gemaakt, die door de NCRV werd uitgezonden in het programma [email protected] Het boek vertelt over een boze president die besluit alle lelijke kinderen op te sluiten. Onder leiding van Paul, een jongen met flaporen, weet een groep lelijke kinderen echter te ontsnappen en in opstand te komen. Klinkt weer als een briljant leuke kinderfilm, niet?
Het is voor het eerst dat van een boek van Meinderts een bioscoopfilm wordt gemaakt, die vooral bekend van de verhalen, gedichten en liedjes die hij schreef met cabaretier Harrie Jekkers. Ze werden bekroond met de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste Nederlandse lied van het jaar, werkt al meer dan dertig jaar samen en schreven ook toneelstukken voor kinderen.

Lees ook:Avonturenvoorstellingen De club van lelijke kinderen en Jungle Boek
Lees ook:Gedichtenbundel Geert de Kockere voor heel jonge kinderen
Lees ook:Winnie de Poeh terug van weggeweest
Lees ook:Hilarisch prentenboek: Trol en het verdwenen zusje
Lees ook:Winston Gerschtanowitz schrijft tweede Unox Sinterklaasboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>