Avonturenvoorstellingen De club van lelijke kinderen en Jungle Boek

Het nieuwe theaterseizoen van Hofplein Rotterdam gaat vanaf 21 september officieel van start met een tweetal series avonturenvoorstellingen voor de hele familie. Het Hofpleintheater wordt vanaf eind september tijdelijk omgebouwd tot een ware jungle, geheel in het teken van de spannende familieopera Jungle Boek, met hierin een gastrol voor acteur Pim van Alten. Voor de bezoekers van De Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg geldt een ‘extra busstop’ voor de hele familie. Want vanaf 21 september speelt hier opnieuw de vrolijke voorstelling De club van lelijke kinderen. Beide voorstellingen vormen het startpunt van een bomvolle agenda met uiteenlopende aantrekkelijke jongeren- en familievoorstellingen. Behalve de voorstellingen brengt Hofplein Rotterdam komend seizoen ook het Scholieren Eenakterfestival, de jaarlijkse Peuter & Kleuterdagen en viert De MBO Theaterschool op 2 november 2012 haar 10 jarig jubileum.

Traditiegetrouw staan vanaf december de speciale wintervoorstellingen centraal. Rond de kerst brengt Hofplein Rotterdam het betoverende winterverhaal Midden in de Winternacht. Deze, op een Russisch volkssprookje gebaseerde, familievoorstelling is speciaal geschreven door kinderboekenschrijver Koos Meinderts. In Breda en Roosendaal wordt in de kerstvakantie een voorstellingenreeks van Alleen op de Wereld gespeeld, naar het beroemde boek van de franse schrijver Hector Malot, over de hartveroverende Remi die samen met zijn aapje Joli Coeur de weide wereld intrekt.

Alle voorstellingen worden gespeeld door kinderen en jongeren van de verschillende Hofplein Rotterdam opleidingen. De voorstellingen worden uitgevoerd in zowel het Hofpleintheater aan de Benthemstraat 13 als in een van de theaterzalen van De Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222.

De club van lelijke kinderen

Van vrijdag 21 t/m zondag 30 september | De Theaterschool aan de Pieter de Hoochweg 222

De op hol geslagen generaal Isimo wil het land ontdoen van alle lelijke kinderen. Hij geeft hiervoor het bevel om ieder lelijk kind van het land op te pakken. Nietsvermoedend stappen alle scheelkijkers, beugelbekkies, flaporen, puistenkoppen, lange slungels en kleine opdonders in de bus om op schoolreisje te gaan. Behalve Ellen. Zij voelt dat er iets niet klopt. De club van lelijke kinderen, geschreven door Koos Meinderts, is herkenbaar, ontroerend, subtiel, kritisch en vermakelijk, gewoonweg een vrolijke voorstelling voor iedereen vanaf 5 jaar.

Lees ook:De Club van Lelijke Kinderen wordt een film
Lees ook:Woezel & Pip ‘Overal vriendjes!’ opnieuw in het theater!
Lees ook:De Club van Sinterklaas Feesttoer 2013
Lees ook:Succesvolle serie 2 Kleine Kleutertjes terug bij RTL Telekids!
Lees ook:Postkantoortje spelen met Pieter Post!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>