Vaders houden niet van luiers… (Wij wel, toch?)

Bij ons thuis is het, gelukkig, nooit een issue geweest. Mijn man en ik verschoonden allebei de luiers van de kinderen. Maar mijn schoonvader heeft in zijn hele leven NOG NOOIT een luier verschoond! Ik begrijp daar helemaal niets van. Toch doet nog steeds één op de vijf vaders niet aan het verschonen van luiers. Uit Brits onderzoek blijkt dat vaders gemiddeld een uur of minder per dag met hun kind doorbrengen en die tijd besteden ze liever aan spelen dan aan ’vieze’ dingen. Joh! Nee, we zullen zeggen dat wij dat leuk vinden!De bevindingen van het onderzoek doen denken aan de dagen dat alleen vrouwen de zorg van hun gezin op zich namen en vaders de kostwinnaars waren. Het online-onderzoek werd gedaan onder 2.000 moeders op de Britse website www.whatson4littleones.co.uk. Verder bleek dat maar liefst dertien procent van de vaders, ondanks aanmoedigingen van verloskundigen, niet aanwezig wenste te zijn bij de bevalling van hun kind. ”Maar om toch nog even voor de vaders op te komen,” zegt woordvoerder Sam Willoughby. ”Veel van de ondervraagde vrouwen geven aan dat ze liever hun moeder of een goede vriendin bij zich hebben bij een bevalling.

Lees ook:Liever een lange bevalling met weinig pijn, dan een korte heftige!
Lees ook:Verse papa’s dikker na de geboorte van hun kind
Lees ook:Strippen beter dan inleiden
Lees ook:Bevalling voor veel vrouwen ontzettend traumatisch
Lees ook:Veel vrouwen ervaren bevalling als traumatisch

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vaders houden niet van luiers… (Wij wel, toch?)

  1. hanna

    hey klopt mijn man zal nooit eens haar luier verschonen, en als haar luier vies is en hij moet oppassen op haar dan wacht hij ermee en laat hij het mij doen als ik terugben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>