Verse papa’s dikker na de geboorte van hun kind

Niet alleen wij, ook mannen worden dik na een bevalling. Uit Brits onderzoek is gebleken dat ook vaders klagen over hun figuur na de geboorte van hun kind. Meer dan de helft van de vaders die deelnamen aan het onderzoek zeiden dat ze na de geboorte minder aan lichaamsbeweging deden en dat ze dit ook misten. Als gevolg komen ze bij en worden deze mannen ongelukkig door hun figuur.60 procent gaf ook aan dat hun conditie slechter was dan voor de bevalling. Ook klaagt 40 procent over gezondheidsproblemen na de bevalling. In de Britse fitnesscentra merken ook ze dat steeds meer kersverse vaders zich inschrijven. Een woordvoerder van fitnessketen Fitness First getuigt: "Veel van de vaders willen hun oude conditie terug nadat ze maanden thuis hebben gezeten bij de moeder en de baby." Psychologe Pat Spungin zegt dat de komst van een baby de vrijheid van een vader kan beperken. Dit gevoel willen ze dan compenseren door veel te eten.

Lees ook:Papa’s maken knuffelhormoon aan bij geboorte kind
Lees ook:Bevalling voor veel vrouwen ontzettend traumatisch
Lees ook:Veel vrouwen ervaren bevalling als traumatisch
Lees ook:Vaders houden niet van luiers… (Wij wel, toch?)
Lees ook:Ook papa’s hebben zwangerschapskwaaltjes…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>