Strippen beter dan inleiden

De normale zwangerschapsduur is 40 weken vanaf de laatste menstruatie. Als vrouwen over tijd dreigen te raken, kan het helpen om de vliezen te strippen. Vooral bij het krijgen van een tweede kind komen er dan minder complicaties voor. Het is een natuurlijk alternatief voor inleiden. Wat is strippen?

Strippen is het loswoelen van de vliezen aan de wand van de baarmoedermond. Daar komen hormonen bij vrij, die de bevalling kunnen opwekken. Het grootste strip-onderzoek ooit is in Nederland gedaan. Van ongeveer 750 vrouwen werd de helft gestript. Hierdoor konden zij thuis of in het ziekenhuis zonder extra toediening van hormonen bevallen. Een kwart van de vrouwen raakte overigens toch over tijd.

Bij vrouwen die hun eerste kind kregen voorkwam het strippen de ‘normale’ complicaties niet. Bij de tweede bevalling was het verschil wel significant.

Lees ook:‘s Nachts bevallen minder complicaties
Lees ook:Inleiden na gebroken vliezen niet de beste optie
Lees ook:Eerste bevalling niet thuis?
Lees ook:Ruggenprik minder gevaarlijk dan tot nu toe werd gedacht
Lees ook:Geplande thuisbevalling net zo veilig als ziekenhuisgeboortes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>