Liever een lange bevalling met weinig pijn, dan een korte heftige!

Een bericht waar ik helemaal achter kan staan: Recent onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen graag een langere bevalling willen, maar met minder pijn. .Ik ben recent voor de derde keer bevallen en dit keer mét ruggenprik (en dus inderdaad iets langer dan de vorige keren) en ik kan het iedereen die het maar wil horen aanraden. De universiteit van Stanford voerde het onderzoek uit bij 40 zwangere vrouwen. De aanstaande moeders kregen een vragenlijst net voor en net na hun bevalling, waarbij gepeild werd naar de pijn en de lengte van de bevalling.Opvallend genoeg kozen de vrouwen niet voor de korte pijn; ze hadden liever een langere bevalling gehad, als die minder intens was geweest. Een korte, maar zeer intense bevalling zag nagenoeg niemand zitten. De resultaten verbaasden de onderzoekers, aangezien die dachten dat vrouwen er liever vlug komaf mee maakten. “Dit kan een indicatie zijn voor zwangere vrouwen om voor een epidurale verdoving te gaan”, klinkt het. “We kunnen moeders in spe zo beter informeren over hoe een bevalling eruit ziet. Als ze weten dat andere vrouwen liever minder pijn hebben, kunnen ze de beslissing over een epidurale misschien gemakkelijker nemen. Aan de pijn valt immers een mouw te passen. Ze moeten in ieder geval goed geïnformeerd worden.”

Lees ook:Ga vooral NIET liggen tijdens een bevalling
Lees ook:Nederlandse vrouwen zouden zich geen zorgen maken om bevallingspijn
Lees ook:Helemaal hip: bevallen onder hypnose
Lees ook:10% moeders ontwikkelt angststoornis door kinderen
Lees ook:70% vrouwen vindt moederschap mooier dan gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>