Superfijne gezinsauto: The New Golf Sportsvan

Het was een waar feest om kennis te mogen maken met The New Golf Sportsvan. We vielen behoorlijk op, tussen de luxe wagens die de kust van Zuid Frankrijk in beslag namen ten tijde van de introductie, want die viel tegelijk met het filmfestival van Cannes en de Grand Prix van Monaco. En toch denk ik dat als ik zou mogen kiezen, ik voor de Sportsvan zou gaan. Toegegeven: heel flitsend is de extra grote Golf niet. Maar wel ontzettend comfortabel, ruim, praktisch en typisch Volkswagen. De betrouwbaarheid ‘druipt’ er vanaf zeg maar… En dat is wat je als moeder nodig hebt. Je hebt wel iets anders aan je hoofd, neem bijvoorbeeld de hele achterbank vol ‘leenkindjes’ die vanmiddag bij je komen spelen! Een wat hogere instap, een ruime wagen, een makkelijk te bedienen auto en dus die betrouwbaarheid: dat is toch wel wat het lijstje ‘musthaves’ in een auto aanvoert voor de meesten onder ons. Niet dubbelgevouwen op de achterbank een baby in een autostoeltje vastgespen, maar zonder problemen je kids vervoeren. Tijdens de introductie in het prachtige Franse St. Tropez werd al snel duidelijk dat deze Golf alles heeft wat een moeder wil. En daarbij is de auto in ieder opzicht met de wensen van de moderne mens meegegaan.

Nieuwe motoren, 90 kilo lichter dan de Golf Plus, een variabel interieur door verschuifbare stoelen, ruimte voor vijf personen: het zijn slechts enkele van de vele pluspunten. Tijdens mijn kennismaking met deze auto remde ik iets te laat. Helaas niet om te testen, ik was echt even onoplettend. Dat voelde deze auto perfect aan en er werd, net als vroeger tijdens mijn rijlessen, ingegrepen (alleen nu door de auto!). Het was even wennen en ik ben zeker niet van plan er gemakzuchtig door te worden, maar het voelt wel enorm veilig! Net als de monitor waarmee de dode hoek in beeld wordt gebracht. Het zijn die kleine dingen die de auto zo compleet maken.

En dan de looks. Het is een echt product van Volkswagen, maar wel in een modern jasje. Van deze auto kun je onmogelijk zeggen dat je ‘m lelijk vindt. Het is een auto waar iedereen mee uit de voeten kan. De lijnen maken dat de auto een dynamische uitstraling krijgt en ze doen de naam ‘sport’ in sportsvan verklaren. Het is een sportieve MPV.

Ik heb in een automaat diesel en benzine gereden en vond beide auto’s heerlijk rijden. Nou ben ik sowieso al een enorme fan van automaten: dat geschakel leidt als je het mij vraagt alleen maar af van het rijden. De Sportsvan rijdt sportief. Pittig, maar ook zeker niet te pittig.

Het is de perfecte gezinsauto. De achterbank biedt voldoende ruimte voor de kinderen en het is comfortabel op stap gaan met de kofferbak vol bagage voor een heerlijk lange vakantie met z’n tweetjes. En misschien lijkt WIFI in je auto nu nog overbodige luxe: denk maar eens hoe relaxed het is dat de kinderen lekker met hun iPads de tijd onderweg naar de vakantiebestemming verdrijven! Ik kan ‘m dan ook iedereen die op zoek is naar een betrouwbare MPV aanraden. Op veel en veilige kilometers!

Kijk voor meer informatie, de verschillende uitvoeringen en prijzen van de Golf Sportsvan op www.volkswagen.nl

Lees ook:Kind bedenkt oplossing voor ‘vergeten kinderen’ in snikhete auto’s
Lees ook:Kinderen in het midden van de achterbank zetten veiligst
Lees ook:Roken met een kind in de auto: in en in slecht!
Lees ook:Een wagen volgeladen…de nieuwe Citroën Grand C4 Picasso!
Lees ook:Ruziënde kinderen op de achterbank grote bron van ergernis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>