Roken met een kind in de auto: in en in slecht!

Roken in auto's: iets smerigers kan ik me niet voorstellen (tja, met een beetje inspanning zal dat vast wel lukken, maar ik vind het in elk geval goed ranzig!) En roken in een auto met een kind op de achterbank staat wat mij betreft gelijk aan mishandeling of verwaarlozing. Bijzonder slecht! Ik moet me ook echt inhouden om rokende ouders niet voor gek te verklaren als ik zie hoe hun kindjes van de achterbank gestoomd worden. In Duitsland is nu een voorstel gekomen om het roken in auto's te verbieden. Ik vind dat helemaal zo gek nog niet!

Maar de Duitse coalitie is diep verdeeld over een rookverbod bij het autorijden. Het voorstel leidde tot een controverse tussen de regeringspartijen in Berlijn.

De christendemocratische CDU/CSU van kanselier Merkel reageerde zaterdag verbolgen op de plannen van de regeringscommissaris voor drugszaken, Sabine Bätzing. Deze politica van de sociaaldemocratische coalitiepartner SPD pleit voor een rookverbod in auto's om de volksgezondheid en de verkeersveiligheid te verbeteren.

Wat vinden jullie hiervan?

Lees ook:Verbod op roken bij kinderen
Lees ook:Kind bedenkt oplossing voor ‘vergeten kinderen’ in snikhete auto’s
Lees ook:Verbod op roken in auto’s waar kinderen inzitten
Lees ook:Daarom rook je never nooit in een auto waarin ook kinderen zitten
Lees ook:Rookverbod weerhoudt jongeren van roken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>