Kinderen in het midden van de achterbank zetten veiligst

Volgens een Amerikaanse studie is het midden van de achterbank de veiligste plek voor peuters en baby's in de wagen. Oeps…laat ik daar nou net geen gordels hebben. Die heb ik maar op twee plaatsen zitten! Toch maar een andere auto? Toch denk ik dat we ons nog vooral moeten bezig houden met het uberhaupt vastzetten van kinderen. Ik zie nog te vaak kinderen over de achterbank van een auto kruipen, terwijl paps met 120 over de weg scheurt.Het onderzoek van de universiteit van Philadelphia is gebaseerd op 4.790 ongevallen waarbij kinderen jonger dan drie jaar lichamelijk letsel opliepen. Uit de resultaten blijkt dat de kinderen ruim 40 procent minder risico lopen om gewond te raken als ze in het midden van de achterbank zaten.

De onderzoekers raden ouders dan ook aan om het kinderzitje achteraan in het midden te monteren. "In het midden zijn de kinderen bovendien extra beschermd als een auto in de flank gegrepen wordt", zegt Werner De Dobbeleer van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV).

Lees ook:Fietsen is voor kinderen de gevaarlijkste manier om naar school te gaan
Lees ook:Opa’s en oma’s rijden veiliger dan papa’s en mama’s
Lees ook:Roken met een kind in de auto: in en in slecht!
Lees ook:Kind bedenkt oplossing voor ‘vergeten kinderen’ in snikhete auto’s
Lees ook:Kinderen net zo a-sociaal als ouders in het verkeer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen in het midden van de achterbank zetten veiligst

  1. Lin

    Leuk, maar met twee kids wordt dat toch wat lastig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>