Ruziënde kinderen op de achterbank grote bron van ergernis

Wie er deze zomer met de auto op uittrekt, heeft veel kans dat er onderweg ruzie ontstaat. Zeg nou zelf; de weg zoeken met op de achterbank je ruziënde kids is verre van ontspannend! Reizen met gekibbel of geruzie blijkt de grootste bron van ergernis, zo blijkt uit een Nederlandse rondvraag van de ANWB. Verkeerd rijden, bemoeienissen van de medebestuurder, files: het hoort bij het reizen met de auto. Vooral de meningsverschillen, gekibbel of ergernissen onderweg naar de vakantiebestemming, passen bij de vakantie-uittocht. Ruim een derde van de ondervraagden heeft er last, 38 procent vindt dit zelfs onvermijdelijk. Ik vertrek zaterdagochtend. Onze oplossing voor ellende onderweg? Niet zo ver gaan! We gaan naar Noord-Frankrijk en moeten de ruzies die onvermijdelijk zijn als het goed is slechts vier uur aanhoren. Feest!Een derde probeert ze te vermijden door regelmatig pauzes in te lassen zodat iedereen stoom af kan blazen  15 procent zorgt voor voldoende vermaak in de auto en dat is voornamelijk het werk van de vrouwen, zo tonen de cijfers aan. Veertig procent probeert het gespreksonderwerp te veranderen, een kwart houdt zich stil en 1 op de 10 mannen zet de auto langs de kant en weigert verder te rijden.
Wie het gekibbel veroorzaakt, is niet makkelijk aan te wijzen. De helft geeft aan dat dit per keer verschilt, 17 procent geeft de kinderen de schuld, 13 procent vindt  dat de partner de aanstichter van de ergernissen is. 1 op de 10 mannen geeft eerlijk toe meestal de bron of aanstichter te zijn.

Lees ook:Kinderen houden hart vast als ouders autorijden
Lees ook:Kinderen vinden mama beter autorijden dan papa
Lees ook:Een wagen volgeladen…de nieuwe Citroën Grand C4 Picasso!
Lees ook:35% meisjes durft nog geen bikini aan
Lees ook:Ook papa’s hebben zwangerschapskwaaltjes…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>