Kind bedenkt oplossing voor ‘vergeten kinderen’ in snikhete auto’s

Hoe cool! De Amerikaanse 12-jarige Andrew Pelham heeft een uitvinding gedaan om te voorkomen dat kinderen worden achtergelaten op de achterbank. Het is heel simpel: slechts een koord tussen de deur en de achterbank moet de bestuurder er bij het uitstappen aan herinneren dat er nog een kleintje op de achterbank zit. In Amerika wordt het breed uitgemeten in de media en terecht! Dit is echt een wereldidee! Met zijn uitvinding won het ventje een prijs van vijfhonderd dollar en kwam hij in de grote nationale kranten en op verschillende televisiezenders. In de Verenigde Staten sterven ongeveer 38 kinderen per jaar omdat ze achter worden gelaten op de achterbank van de auto. Dat het er zoveel waren, wist ik ├ęcht niet! Als het buiten 20 graden is, kan de temperatuur in een stilstaande auto oplopen tot 40 graden.

Lees ook:Roken met een kind in de auto: in en in slecht!
Lees ook:Kinderen in het midden van de achterbank zetten veiligst
Lees ook:Happy Meal-cadeautjes lopen gevaar
Lees ook:Slimme babykleding geeft temperatuur kind aan
Lees ook:Laat je kinderen met dit weer geen seconde alleen in de auto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>