Hartverwarmend Wintersprookje; Shakespeare voor de kids!

Schermafbeelding 2013-12-09 om 16.11.06Als we de weerdeskundigen mogen geloven, wacht ons een zeer koude winter,  maar dat geldt zeker niet voor M-lab. Gedurende de hele kerstvakantie is daar namelijk de musicalproductie Een Wintersprookje te zien. Gebaseerd op Shakespeare’s A Winter Tale heeft dit magische, maar ook hartverwarmende winterverhaal alle ingrediënten om het meest knusse familie-uitje van de kerstvakantie te worden. Op het eerste gehoor misschien een bijzondere combinatie, maar de wereldberoemde vertellingen van William Shakespeare zijn eigenlijk prachtige verhalen voor kinderen. Een Wintersprookje is hiervan misschien wel het mooiste voorbeeld. Koningen, prinsen en prinsessen, een barre zoektocht in een land hier ver vandaan en een bijzondere ontknoping. Voeg dit samen met een bende jong muzikaal talent, vrolijke liedjes en een script vol humor en een succesrecept voor het hele gezin lijkt verzekerd.In Een Wintersprookje gaat Koning Leontes op zoek gaat naar zijn dochter die hij als baby al is verloren door een domme fout. Een bijzondere zoektocht vol vreemde gebeurtenissen brengt hem naar een ver koninkrijk waar Koning Polyxenus uit alle macht probeert een vrouw te vinden voor de kroonprins.

Op een gezellig dorpsfeest komen alle wegen uiteindelijk samen en blijkt dat lang niet alles is wat het tot dusver leek. Want heeft Koning Leontes niet te snel zijn conclusies getrokken? Wat gebeurt er als de kroonprins de dingen met andere ogen gaat bekijken? En wat heeft de geheimzinnige gouden zakdoek van herdersdochter Perdita hier allemaal mee te maken? Dat is te zien in Een Wintersprookje; een theatershow boordevol avonturen, humor en aanstekelijke liedjes.

Een Wintersprookje is een voorstelling voor het hele gezin. De kleintjes kunnen echt middenin het decor zitten en worden zo helemaal in het verhaal meegezogen. Om de vakantiedag compleet te maken zorgt M-Lab voor warmte en gezelligheid met warme chocolademelk, een prachtige aankleding en leuke activiteiten rondom de voorstelling. En wie wil, kan ook nog blijven mee-eten!

Een Wintersprookje is van 18 december t/m 5 januari te zien in Theater M-Lab in Amsterdam Noord. De talentvolle cast bestaat uit Lard Adrian, Lynn Jansen, Albert Klein Kranenburg, Terence van der Loo en Nina van Overbruggen. De regie is in handen van Marije Gubbels. Een Wintersprookje is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor meer informatie kunt u terecht op www.m-lab.nl.

Over M-Lab
Letterlijk als laboratorium voor muziektheater heeft M-Lab een belangrijke schakelfunctie tussen (theater)opleidingen en de grote musicalproducties. M-Lab omarmt talentvolle jonge theatermakers, staat ze bij met advies en biedt ze volop kansen om verder te leren; zowel door middel van workshops en lessen als in de (veelal eigen) producties. Dat de jonge talenten hierbij kunnen samenwerken met gevestigde namen uit het vak, maakt M-Lab uniek. In het verleden was M-Lab al een belangrijke springplank voor o.a. Freek Bartels, Noortje Herlaar en Michelle van de Ven.

Lees ook:M-Lab maakt eerste Nederlandse Shakespeare musical voor kinderen


Lees ook:Familiemusicals: Koning van Katoren, Os & Ezel, niks mis met Kerstmis en Koekeloere!
Lees ook:Première Brandweerman Sam Live! een vlammend succes!
Lees ook:Theater Terra presenteert familiemusicals: Kikker is Jarig en Ali Baba en de 40 rovers
Lees ook:Theater Terra brengt School TV programma ‘Koekeloere’ naar theater!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>