Laat je kind een eigen wereldrecord vestigen!

Op het Guinness World Records Event op 11 november in NEMO proberen kinderen een wereldrecord te verbreken onder toeziend oog van een officieel Guinness World Records-jurylid uit Engeland. Wie bouwt de hoogste snoeptoren ? En wie stapelt  de meeste dominostenen in 1 minuut? En  er is meer te doen. De Nederlandse wereldrecordhouder Wouter van de Bosch is aanwezig met zijn Monsterbike (de zwaarst berijdbare fiets) en licht zijn wereldrecord toe. Ook jongleertalent Niels Duinker komt naar NEMO en doet twee wereldrecordpogingen. Jaarlijks worden door Guinness World Records 50.000 recordaanvragen verwerkt. Minder dan 5.000 van die nieuwe records komen door de strenge controle heen. Vanwege de vele aanvragen is het soms lang wachten voordat bekend is of er daadwerkelijk een Guinness World Records-record gehaald is. Maar niet op 11 november, want tijdens het Guinness World Records Event in NEMO is een officiële scheidsrechter uit Engeland aanwezig. Zo kan direct worden vastgesteld of een wereldrecord gehaald en/of verbroken is en worden er echte officiële Guinness World Records-certificaten  uitgereikt.

Er zijn  vijf records waaraan kinderen kunnen deelnemen. Daarvan zijn de onderste twee nog nooit eerder uitgevoerd. Wereldrecords gegarandeerd dus!

Het snelst een pastaketting maken van 25 penne
De meeste dominostenen stapelen in 1 minuut
De meeste Post-its plakken op een lichaam in 1 minuut
De hoogste snoeptoren maken in 3 minuten
De meeste papieren vliegtuigjes in een mand werpen

Dus kom op 11 november naar Science Center NEMO om een officieel Guinness World Records-record te vestigen!

Lees ook:Succesvolle viering 1000e droom van Stichting Dream4Kids
Lees ook:Vrouw doneert record aantal liters moedermelk
Lees ook:Record ‘Hoofd, schouders knie en teen’ voor Serious Request 3FM verbroken
Lees ook:Nemo niet onder, maar OP het ijs!
Lees ook:Extra shows K3 in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>