Vrouw doneert record aantal liters moedermelk

Alicia Richman heeft met het doneren van grote hoeveelheden moedermelk een Guinness World Record behaald. Zij gaf in een jaar tijd maar liefst 325 liter melk weg aan de Mother’s Milk Bank of Texas, een liefdadigheidsinstelling die moedermelk verzamelt voor ernstig zieke en te vroeg geboren kinderen. Wat een heldin! Echt super!De 28-jarige moeder kreeg in maart 2011 een zoontje. Al snel ontdekte ze dat ze meer melk produceerde dan haar kindje kon opdrinken. Ze contacteerde de donatiebank en vulde twee diepvriezers vol met borstmelk. “Door haar donaties hebben we honderden, waarschijnlijk zelfs duizenden baby’s in de Verenigde Staten van melk kunnen voorzien”, licht Amy Vickers van de donatiebank toe. Met het record wil Richman het goede doel meer bekendheid geven en vrouwen aanmoedigen hetzelfde te doen, meldt The Huffington Post.

Lees ook:Moedermelk voor iedere te vroeg geborene in het VUmc
Lees ook:Ochtendmelk voor baby’s even stimulerend als koffie voor volwassenen
Lees ook:Moedermelk bevat drie soorten stamcellen
Lees ook:Moedermelk Netwerk
Lees ook:Warmtetip: ijsje moedermelk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>