Peuterplanbord.nl geeft kinderen houvast en rust

Iedere ouder van jonge kinderen herkent het fenomeen dat het kind weinig tot geen besef heeft van tijd. En dat kan nogal wat onrust te weeg brengen. Wanneer gaan we naar oma? Wanneer ben ik jarig? Al eens gedacht aan een planbord? Dat geeft kinderen een houvast en bevordert daarmee rust en zelfstandigheid. Hiernaast helpt het kinderen bij de ontwikkeling van besef van tijd. Op peuterplanbord.nl vind je de mooiste planborden. Deze fysieke borden zijn snel en makkelijk te raadplegen, hebben een geschikt formaat, zijn aantrekkelijk voor kinderen, zijn niet te druk en bieden niet te veel afleiding, hebben een duidelijke en logische indeling en zijn flexibel in gebruik. Voor iedereen geldt: ‘een plaatje zegt meer dan woorden’. Dit gaat zeker op voor kinderen. Pictogrammen koop je met een bepaald doel en het is van belang om de juiste pictogrammen bij dat doel te vinden. Voor het merendeel van de kinderen zal gelden dat goede pictogrammen voldoen aan de volgende voorwaarden:

Vrolijk en motiverend;
Te combineren;
Geschikt voor hun doel;
Rustig en weinig tot geen uitleg benodigd;
Formaat afgestemd op het bord.

Met al deze aspecten in ons achterhoofd heeft peuterplanbord.nl geprobeerd een vrolijk maar efficiënt planbord met bijpassende pictogrammen te ontwikkelen. Het bord moest tevens bruikbaar zijn voor een brede groep van kinderen. Een en ander heeft geresulteerd in een eerste bord; een vrolijk magnetisch planbord van 60 x 40, dat aan de muur kan worden bevestigd.

Het planbord geeft een weekoverzicht en de kolommen zijn groot genoeg om voldoende activiteiten in op te nemen en deze te combineren. De dagen zijn flexibel onder te verdelen in ochtend, middag en avond (d.m.v. dagverdeler magneetjes).

Wat betreft ontwerp is het bord aantrekkelijk voor zowel kinderen als ouders. Er is op een rustige manier gebruik gemaakt van kleuren en afbeeldingen om uw kind te helpen bij het herkennen van de dagen. Om aan te geven welke dag het is, wordt er gebruik gemaakt van een magnetische dagaanwijzer.

Het bord is te gebruiken met zowel whiteboardstiften als onze, speciaal voor dit formaat ontworpen, magnetische pictogrammen. Omdat een planbord ook prima is te combineren met belonen, hebben wij tot slot bij iedere basisset enkele beloningsmagneetjes toegevoegd.

Peuterplanbord.nl denkt dat ze met dit product een goed bruikbaar instrument hebben neergezet gericht op de ontwikkeling van een brede groep jonge kinderen. Ik geloof dat ook wel! Top hoor!

Lees ook:Kinderen kunnen prijzen winnen met Kijkwijzer
Lees ook:Meer kans op astma kind bij gebruik föhn, magnetron en stofzuiger
Lees ook:Werk en zorg voor kinderen meestal prima te combineren
Lees ook:Van Mim-Pi tot Lief en Koeka: Villa Vrolijk heeft het!
Lees ook:Kinderen 12 uur per dag naar school: toekomstmuziek?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>