Kinderen 12 uur per dag naar school: toekomstmuziek?

Alle Nederlandse basisscholen moeten van 7.00 uur ‘s ochtends tot 19.00 uur ‘s avonds kinderen kunnen opvangen, lees ik op RTL Nieuws. GroenLinks wil dat daarvoor ‘goede pedagogische onderwijzers’ komen.
Het plan staat in het verkiezingsprogramma ‘Groene Kansen voor Nederland’, dat GroenLinks dat vanmiddag presenteert. De partij maakt vanmiddag op een bijeenkomst in Den Haag eerst bekend of Jolande Sap of Tofik Dibi de lijsttrekker wordt bij de komende verkiezingen. Ik moet het heel even op mij in laten werken. Een hele dag naar school… Waar is dan de rol van de ouders? Want dit vind ik wel heel erg ‘de zorgtaak van je afschuiven’ zeg…De partij stelt dat zogenoemde brede scholen de toekomst hebben. Daar moet zowel de voor-, tussen- als naschoolse opvang worden geregeld. “Kinderen krijgen zo een uitdagend en kwalitatief goed aanbod”, stelt de partij. Ook voor werkende ouders is het makkelijk om de kinderen de hele dag uit te besteden. “Dit kan een oplossing zijn om zorg en werk beter te combineren”, aldus het programma.

Wat vinden jullie hiervan?

Lees ook:Aangifte kind niet binnen drie dagen, maar twee weken
Lees ook:Nederlandse kinderen hebben veel te weinig speelruimte
Lees ook:Pedofielenpartij
Lees ook:‘Vaders hebben recht op twee weken vaderverlof’
Lees ook:Geen geld meer voor scholen voor autistische kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>