Kinderen vanaf drie jaar naar school

Alle peuters van drie jaar zouden minimaal vijf ochtenden per week naar de basisschool moeten kunnen. Dat staat in een advies van de Onderwijsraad aan demissionair minister Rouvoet. De uitbreiding van het aanbod moet de ontwikkeling van jonge kinderen stimuleren. Ik weet het niet hoor… Ik heb hier al wel vaker gezegd dat kinderen ook vooral nog lekker kind moeten kunnen blijven: what’s next… Direct na het doorknippen van de navelstreng de schoolbanken in? Laat ze toch lekker bij papa en mama blijven. Een paar ochtendjes in de week vind ik wat anders. Nu gaat ruim negentig procent van de driejarigen naar de kinderopvang of peuterspeelzaal. “Dat is een gemiste kans”, aldus de Onderwijsraad. Volgens de raad lijkt de kwaliteit van die instellingen achteruit te gaan. Tussen de twee en zes jaar oud ontwikkelen kinderen zich sterk. Ze leren te spreken, samen te spelen, zichzelf aan te kleden en te eten. Kinderen moeten in deze “cruciale face worden begeleid door gekwalificeerd personeel”, zegt de raad. En hoe ging dat dan tot nu toe, denk ik dan? Zijn dat allemaal mislukkelingen?
De ‘uitgebreide’ kleuterschool is niet verplicht. Ouders zouden zelf mogen kiezen of ze hun kind van drie naar de basisschool sturen. Nu mogen kinderen vanaf vier jaar naar school. Vanaf vijf jaar zijn ze leerplichting. De Onderwijsraad schat de kosten van de uitbreiding van het basisonderwijs op honderd tot tweehonderd miljoen euro.

Lees ook:Kinderen in 2015 vanaf twee jaar naar school
Lees ook:Proef: naar school in de luiers en ouders in training
Lees ook:Computer slecht voor spraak- en taalvermogen kind
Lees ook:Do you speak English, todler? Kleuters leren vreemde taal
Lees ook:‘Leer kinderen al in de kleuterklas Engels’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen vanaf drie jaar naar school

  1. Rashad Bourbon

    Reading this article Kinderen vanaf drie jaar naar school | Kinderspul reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Pretty positive he will have a very good read. Thanks for the information you post.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>