Computer slecht voor spraak- en taalvermogen kind

Computers op de basisschool bedreigen het taal- en spraakvermogen van leerlingen. Daarvoor waarschuwt kinderarts Edmond Schoorel zaterdag in het Nederlands Dagblad. Hijj reageert op het advies van de Onderwijsraad om computers op alle mogelijke manieren bij het onderwijs te betrekken. Het is ook nooit goed! Ik merk er in elk geval helemaal niets van hier thuis…

Volgens de

arts moeten kinderen tot 16 jaar op school niet achter de computer zitten. Bepaalde hersenfuncties zouden bij te veel computergebruik niet optimaal ontwikkelen. Dat blijkt volgens Schoorel uit wetenschappelijk onderzoek.

"Sommige hersenfuncties moeten in een bepaalde leeftijd worden ontwikkeld, anders is het te laat. Dan loopt het taal- en spraakvermogen ernstige schade op."

De Onderwijsraad bracht eerder deze maand een advies uit waarin staat dat scholen computers optimaal moeten benutten. Kinderen zouden gedemotiveerd raken wanneer dit niet het geval was.

Een basisschoolleerkracht geeft in de krant aan er niet in te geloven. "De leerkracht was altijd de belangrijkste motiverende factor en dat is nog steeds zo."

Lees ook:‘Leer kinderen al in de kleuterklas Engels’
Lees ook:Kinderen vanaf drie jaar naar school
Lees ook:Zit je kind wel goed op school? Of is er RSI risico?
Lees ook:Hielprik uitgebreid met test op 14 extra ziektes
Lees ook:Do you speak English, todler? Kleuters leren vreemde taal

1 Reacties // Reageer

One thought on “Computer slecht voor spraak- en taalvermogen kind

  1. Marco Gurrola

    Thank you for another nice post. I wish to thank you for the effort you have made in writing this post Computer slecht voor spraak- en taalvermogen kind | Kinderspul. I’m hoping for more from you in the future as well.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>