Kinderen in 2015 vanaf twee jaar naar school

Onderwijsstaatssecretaris Sharon Dijksma voorspelt dat kinderen vanaf 2015 vanaf hun tweede jaar tot hun twaalfde naar de basisschool mogen. Eerst gaan ze daar spelen en dan is het tijd om te leren. Ik heb er een beetje een dubbel gevoel bij. Als het inhoudt dat ze verplicht een of twee dagdelen per week naar een peuterspeelzaalachtig iets moeten (als ze niet naar een kinderdagverblijf gaan) dan ben ik voor. Daar worden kinderen alleen maar socialer van. Maar als het bovenop het kinderdagverblijf komt en heel veel vaker per week moet, dan ben ik tegen. Ze zijn maar zo kort klein…Dijksma denkt ook dat er één instelling komt waarin onderwijs, kinderopvang en sportverenigingen samenkomen. Dat vertelt zij in het AD. Enkele tientallen basisscholen mogen gaan experimenteren met zo’n samenwerking.

Lees ook:60 miljoen voor Nederlandse peuterspeelzalen
Lees ook:Engelse les voor driejarige kindertjes…
Lees ook:Kinderdagverblijfkinderen vaker ziek en vaker in ziekenhuis
Lees ook:Kinderdagverblijf vermindert kans op astma niet
Lees ook:Kinderen vanaf drie jaar naar school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>