Do you speak English, todler? Kleuters leren vreemde taal

Op 14 basisscholen in Nederland is vandaag een proef van start gegaan waarbij kleuters een paar uur per week les krijgen in een andere taal. De allerjongsten van de deelnemende basisscholen krijgen de komende jaren vier uur per week in het Engels, Frans of Duits les in aardrijkskunde, geschiedenis, gym of rekenen. Het project is een idee van de Onderwijsraad en zal drie jaar duren. Na die proefperiode zal gekeken worden of het vvto (vroeg vreemdetalenonderwijs) op alle basisscholen in Nederland zal worden aangeboden. Grappig hoor, ik ben benieuwd wat de uitkomst is. Ze zijn nog wel lekker kneedbaar op die leeftijd. Toch vind ik het ook wel een beetje dubbel. Moeten ze niet al zoveel?

Lees ook:Kinderen in 2015 vanaf twee jaar naar school
Lees ook:Basisschlen gaan hun naam weer wat meer eer aan doen
Lees ook:Vandaag wordt er weer gestaakt op het Museumplein!
Lees ook:Oogafwijkingen bij kinderen in Nederland vroeg opgespoord
Lees ook:Kraamzorg moet in het basispakket blijven

1 Reacties // Reageer

One thought on “Do you speak English, todler? Kleuters leren vreemde taal

  1. Marine

    Als de school het niet aanbiedt, dan kun je ook zelf aan de slag gaan. http://www.juffrouwblom.com biedt bijvoorbeeld engels voor kleuters, frans voor kleuters en spaans voor kleuters.
    Leuk en leerzaam!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>