Het ‘aan-tafel’-moment maakt het gezin hechter

In bijna de helft van de Nederlandse gezinnen is het avondeten het enige moment van de dag dat het hele gezin samen is. Maar liefst twee derde van de Nederlandse gezinnen eet bijna elke dag met het hele gezin aan tafel, zo blijkt uit een enquête van Honig, waarvoor 1.117 Nederlandse huishoudens met thuiswonende kinderen van 18 jaar en jonger zijn ondervraagd. Drie op de vijf gezinnen is van mening dat het ‘aan tafel’-moment hen een hechter gezin maakt, omdat ze dan de tijd nemen om te lachen over de dagelijkse gebeurtenissen, de banden te versterken en onderwerpen te bespreken die anders niet ter sprake komen. 84 procent vindt het erg irritant als een familielid met tijdens het eten met de telefoon in de hand zit. Dit doet volgens hen afbreuk aan de gezelligheid.In de toekomst gaat het aan-tafel moment er volgens trendanalist Herman Konings anders uitzien: “Veel Nederlanders hebben steeds minder tijd beschikbaar, waardoor de waarde van een uur enorm omhoog gaat. Werk en privé lopen steeds meer in elkaar over. Voor veel gezinnen is het aan tafel avondeten een moment van rust en structuur in tijden van drukte.”

Lees ook:Met het gezin aan tafel eten niet langer heilig
Lees ook:Hoe drie minuten langer aan tafel je kind minder dik kan maken
Lees ook:Nederlandse kids krijgen eens in de week snacks
Lees ook:Samen eten kan overgewicht bij kinderen voorkomen
Lees ook:Kookboek voor jou, mij én de kids!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>