Nederlandse kids krijgen eens in de week snacks

Ik probeer altijd zo gezond mogelijk te koken, maar zo nu en dan zondigen kan ik ook probleemloos. Daar ben ik niet de enige in, lees ik op De Telegraaf. Want een gezin heeft gemiddeld een snackmaaltijd per week. Moeders willen veel vitaminen op tafel, maar af en toe mag het ‘makkelijk’, zo blijkt een onderzoek van Beckers dat een uitgebreid consumentenonderzoek deed naar het snackgedrag van het Nederlandse gezin.
De zogenaamde snackmaaltijd is de maaltijd waar men kan ontspannen: regels vervagen, niets moet, alles mag. Wij eten dan inderdaad ook lekker voor de televisie. De Nederlandse moeder kent de ‘uitdaging’ van samen eten: vaak is het voor haar een lastige keuze om het iedereen naar hun zin te maken. Maar de meeste gezinnen hebben hier dezelfde oplossing voor: restjes  of snacks eten als avondmaaltijd. Elk gezin kent minstens één snackmoment per week, meestal op vrijdag of in het weekend. Iedereen krijgt zijn persoonlijke snackfavoriet op het bord en dat gebeurt zonder schuldgevoel, want gezond leven betekent ook af en toe achterover leunen. 50% van de gezinnen eet minimaal één keer week een snackmaaltijd. Moeders willen veel vitaminen op tafel, maar af en toe mag het ‘makkelijk en gezellig’. Dat vinden ze minstens even belangrijk voor het welzijn van hun gezin.

Lees ook:Het ‘aan-tafel’-moment maakt het gezin hechter
Lees ook:Samen eten kan overgewicht bij kinderen voorkomen
Lees ook:Kookboek voor jou, mij én de kids!
Lees ook:Hoe drie minuten langer aan tafel je kind minder dik kan maken
Lees ook:Etend televisie kijken niet zo slecht als gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>