Samen eten kan overgewicht bij kinderen voorkomen

Samen aan de eettafel eten is niet alleen gezelliger en goed voor de onderlinge band, het is ook gezonder, zo blijkt uit onderzoek: kinderen hebben minder kans op overgewicht. Het onderzoek is uitgevoerd door de Universiteit van Illinois, gebaseerd op een analyse van 17 eerder volbrachte onderzoeken. Zo konden zij de gegevens van 183.000 kinderen tussen de 3 en 17 jaar oud combineren. Kinderen die samen met het gezin aan tafel eten hebben 24 procent meer kans gezond te eten en minder kans op eetstoornissen. Nou, ik vind het ook niet meer dan normaal dat je met het hele gezin aan tafel zit – tenzij er om wat voor reden dan ook even geen mogelijkheid toe is.

Lees ook:Met het gezin aan tafel eten niet langer heilig
Lees ook:Het ‘aan-tafel’-moment maakt het gezin hechter
Lees ook:Etend televisie kijken niet zo slecht als gedacht
Lees ook:Jonge meiden voelen zich schuldig over eten
Lees ook:Als jij lacht, eet je kind!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>