Kwart ouders vindt opvoedcultuur te soft geworden

Ik trek kinderen van een ander heel slecht. Er zijn uitzonderingen bij, maar ergens breekt het mij toch op. Dan schreeuwen ze te hard, zijn ze te ongemanierd of doen ze stom. En nee, mijn kinderen zijn echt niet heilig. Die zijn bij vlagen ook verschrikkelijk irritant. Ruim zeven op de tien ouders ergeren zich regelmatig aan de kinderen van anderen. Een meerderheid van de Nederlanders vindt dat ouders steken laten vallen in de opvoeding, zo blijkt uit een enquête uitgevoerd door Mama en Zo, waarvoor 2.600 ouders zijn ondervraagd. Een kwart van de ouders vindt dat de opvoedcultuur te soft is geworden. De kinderen van tegenwoordig zijn volgens hen te brutaal en hebben weinig respect. Een corrigerende tik is daarom soms nodig, vindt 14 procent van de ondervraagden. Meer dan 38 procent deelt alleen een tik uit als het echt niet anders kan.Toch vindt bijna de helft van de ouders het geven van een corrigerende tik absoluut niet kunnen. 62 procent gebruikt liever een time-out om hun kind rustig te laten worden, terwijl sommigen het probleem oplossen door hun kind te negeren.
Meer dan de helft van de ouders is blij met opa en oma als oppas, terwijl 20 procent niet altijd te spreken is over de oppaskwaliteiten van hun ouders, met name omdat de ideeën over opvoeden zouden botsen. Een ruime meerderheid neemt toch aspecten uit de opvoeding van hun ouders over. Op de vraag of de ouders wel eens schreeuwen tegen hun kind, geeft 15 procent eerlijk toe dit elke week wel een keer te doen. Meer dan de helft schreeuwt soms, maar heeft daarna al snel spijt. 31 procent vindt dat je er niks mee bereikt en schreeuwt dan ook nooit tegen zijn kind.

Lees ook:Corrigerende tik weer ‘terug op de kaart’
Lees ook:Ouders bakken er in de ogen van kinderlozen weinig van
Lees ook:Wij liegen maar liefst 3000 keer tegen onze kinderen!
Lees ook:Eén op vijf ouders voor corrigerende tik
Lees ook:60% kinderen wil organen afstaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>