Corrigerende tik weer ‘terug op de kaart’

Een tijdje geleden stond volgens een deel van Den Haag de corrigerende tik gelijk aan ernstige mishandeling. Althans, zo kwam het over. Maar wat dan te doen, als na zes keer zeggen je kind nog steeds doet wat jij verbiedt? Ik ben niet tegen hoor. Zo lang ie maar corrigerend van aard is, en niet te vaak voorkomt. Ik heb er zelf vast ook een paar in mijn leven gehad, en heb daar - voor zover ik nu kan inschatten – geen blijvende schade aan over gehouden. en ik ben niet de enige die er zo over denkt. De corrigerende tik op de billen mag, vindt 74 procent van de Nederlanders.

Dit blijkt uit onderzoek van prijs- en productvergelijker Vergelijk.nl onder ruim 980 respondenten. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de ’middelste’ kinderen hun opvoeding als streng, maar rechtvaardig heeft ervaren. Slechts één op de drie kinderen zonder broers of zussen vindt zijn of haar opvoeding streng.

Kinderen uit een gezin zonder broertjes of zusjes ervaren de opvoeding als meest prettig. Veertig procent van deze groep zou eigen kinderen hetzelfde opvoeden als dat zij zelf zijn opgevoed.

Zestig procent van de respondenten vindt dat andere ouders niet consequent genoeg zijn in de opvoeding. Ook is één op de drie van mening dat ouders te weinig tijd vrijmaken voor de kinderen.

Lees ook:Seksuele voorlichting aan kinderen? Niet in Amerika!
Lees ook:Kwart ouders vindt opvoedcultuur te soft geworden
Lees ook:Ouders bakken er in de ogen van kinderlozen weinig van
Lees ook:Aanstaande ouders hebben duidelijke voorkeur geslacht baby
Lees ook:Moeders zijn tevreden over de opvoeding en vinden het niet zwaar

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Corrigerende tik weer ‘terug op de kaart’

  1. Sarah

    ik vind wel dat een corrigerende tik nodig is als het kind na zovaak zeggen nog niet doorheeft dat het toch niet mag! Zo krijgt het kind door dat hij werkelijk iets verkeerds gedaan heeft!

      /   Reply  / 
  2. Maria

    FOUT!!!!!! Corrigéren is nodig. Een corrigerende tík niet! Daar gaat iedereen de mist in. Corrigeren kan heeeeeel goed zonder tik. Ik kan het weten, mijn zoon is 19 nu en heeft nog nóóit een tik gehad en is de meest stabiele persoon die ik ken. Conseqent corrigeren zonder tik, als het moet 100 x tot het kind door heeft dat het echt niet mag is de enige manier. Als je zo graag kinderen wilt moet je er ook maar moeite in steken en niet na 4 of 5 x corrigeren ineens een tik uitdelen. Hoe zou jij het vinden als je na herhaaldelijk de fout in gaan van je baas ineens een tik krijgt? Zóooo’n onzin die tik. Bah.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>