Aanstaande ouders hebben duidelijke voorkeur geslacht baby

Wat ik heb, willen veel mensen dus: Stellen die aan een kind beginnen, willen liever eerst een zoon dan een dochter. Het had mij eigenlijk niet zoveel uitgemaakt. Ik vind het prachtig dat ik van allebei wat heb, maar het had net zo goed omgekeerd mogen zijn. Dat een jongetje beter als eerste kan komen, blijkt uit een enquête van een geldbesparingswebsite onder 2.119 pasgetrouwde stellen. Bijna de helft van de respondenten hoopt dat hun eerste kind een jongetje is. Slechts 21 procent wil liever eerst een dochter en 32 procent heeft geen voorkeur voor het geslacht, zo meldt Daily Mail.De meerderheid van de respondenten die eerst een zoon willen, blijkt overigens man te zijn (63 procent). Van degenen die liever een dochter wil, is slechts 11 procent man. Respondenten geven verschillende redenen voor het willen van een zoon. De meesten (45 procent) geven aan dat een zoon minder werk is dan een dochter. Eenderde wil echter een zoon, omdat oudere zonen beter op hun jongere broers of zussen kunnen letten. 19 procent geeft toe een zoon te willen om de familienaam voort te zetten. Hoewel jongens populair lijken te zijn, geeft 37 procent van de respondenten aan graag een dochter als tweede kind te willen. Overigens geven stellen die eerst een dochter willen aan dat meisjes betere rolmodellen zijn voor hun broers en zussen. Uit de enquête blijkt dus dat ouders in spé een duidelijke voorkeur voor het geslacht hebben. Toch is voor bijna alle stellen (95 procent) het belangrijkste dat hun kind gezond is.

Lees ook:Seksuele voorlichting aan kinderen? Niet in Amerika!
Lees ook:Grootste pesters zijn de ‘grote broers’
Lees ook:Je dochter maakt je andere kinderen liever
Lees ook:Enig kinderen duidelijk gelukkiger
Lees ook:Oudste in het gezin vaak hoogste I.Q.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>