Papa’s krijgen weinig medewerking van werkgevers

Werkgevers blijken er in de praktijk vooral vanuit te gaan dat bij de geboorte van een kindje de moeder minder gaat werken. Verzoeken van de vader om het aantal werkuren naar beneden bij te schroeven worden dan ook niet altijd warm ontvangen. Tja, het is een klein beetje inherent aan de functies die vaders bekleden, denk ik dan. Je kunt niet alles hebben. Daarmee ben ik zeker niet geëmancipeerd, maar ik denk dat je enerzijds niet een hoge functie kunt bekleden (die wij vrouwen een stuk minder bekleden) en anderzijds parttime kunt werken. Kiezen of delen… Wij vrouwen moeten ook genoegen nemen met een lagere of een andere functie als we nog maar twee dagen terugkomen. Deze weinig flexibele houding van werkgevers bleek het grootste struikelblok voor een goede combinatie tussen werk en gezinsleven. Ruim de helft van de vaders gaf aan grote moeite te hebben om de juiste balans te vinden. Dat blijkt uit een poll van Meldpuntpapa.nl, waarover de Telegraaf woensdag bericht. Het meldpunt werd deze zomer opgericht om werkende vaders een helpende hand te bieden. “De overheid stimuleert een grotere betrokkenheid van de vader in het gezin,” zegt initiatiefnemer van het meldpunt, Sander Haas. “Maar tegelijkertijd zijn er bedrijven die daar weinig of geen medewerking aan verlenen.” In totaal vulden 550 werkende vaders de enquête in. De resultaten zullen worden aangeboden aan politieke partijen, vakbonden en werkgeversorganisaties.

Lees ook:Meldpunt voor vaders die niet minder mogen werken
Lees ook:Kinderen maken vrouwen beter in werk
Lees ook:Hoe meer testosteron, hoe minder aandacht voor de kids
Lees ook:Vooral vaders willen meer tijd met kinderen
Lees ook:Moeders stoppen massaal met werken door bezuinigingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>