Vooral vaders willen meer tijd met kinderen

55 procent van de werkende vaders wil meer tijd voor hun kinderen. Moeders kennen dit probleem niet zo. Slechts 35 procent zou wel meer tijd met de kinderen willen, zo is gebleken uit een onderzoek van het onderzoeksbureau Motivaction bij meer dan 1.100 ouders met kinderen tussen 0 en 13 jaar. Ach, het komt allemaal voort uit het eeuwige schuldgevoel van een vader/moeder als je het mij vraagt. Wat zijn we toch bang het niet goed te doen. Opvallend was dat vooral werkende vaders hun kinderen missen, met 67 procent van de ondervraagde mannen die dat bekennen. Bij werkende mama’s is dit slechts 43 procent. Waarschijnlijk zijn mama’s dus wel thuis voor het eten en blijft er ‘s avonds nog tijd over om quality time door te brengen met hun kinderen.  Oplossing Een goede balans tussen het werk- en familieleven bepaalt dan ook zowel bij werkende vaders (82 procent) als moeders (74 procent) het werkplezier.  De oplossing om die balans in evenwicht te krijgen, zien papa’s in de moderne werkvormen. Zo wil 37 procent zijn werktijden zelf indelen, wil 25 procent zelf kunnen bepalen waar ze werken en is 19 procent bereid om deeltijds te gaan werken. 4 op de 10 vaders zou zelfs een andere job aannemen als die meer tijd voor de kinderen zou opleveren, ten opzichte van 3 op de 10 moeders.

Lees ook:Werkende mama’s gaan allemaal gebukt onder schuldgevoel
Lees ook:Wekende moeders hebben nog 81 minuten tijd voor kinderen
Lees ook:In driekwart van de gezinnen werken beide ouders
Lees ook:Kleuters maken vrouwen ongelukkig
Lees ook:Kids willen meer tijd met papa en mama

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>