Kinderen maken vrouwen beter in werk

Er wordt vaak ten onrechte gedacht dat vrouwen er geen betere werknemers op worden als er eenmaal kinderen in het spel zijn. Maar niets is minder waar! Moederschap doet namelijk wonderen voor de productiviteit van werkende vrouwen, zo lees ik in het AD. Het is de uitkomst van een door Microsoft verricht onderzoek onder 2.000 vrouwen en 500 werkgevers. Het hebben van kinderen zou essentiële vaardigheden versterken. Dus eh…ben je werkgever en staat er een leuke jonge moeder voor je deur: opendoen en aannemen! Tijdens de studie ondervroeg Microsoft de vrouwen en werkgevers of het krijgen van kinderen al dan niet een impact heeft op de prestaties. Ruim 62 procent van de 2.000 ondervraagde mama’s gaf aan dat ze na de komst van hun kleine spruit opvallend beter geworden zijn in multitasken. Ongeveer de helft ziet ook verbetering op vlak van tijdsmanagement en bij een kwart doet het moederschap wonderen voor het organisatietalent. Ook werkgevers beamen de voordelen van moeders op de werkvloer. Zo geeft 57 procent aan dat vrouwen met kinderen veel betere teamspelers zijn. Ongeveer 35 procent merkt ook op dat het verrichten van meerdere taken tegelijkertijd vlotter verloopt. Eén op drie van de bazen ziet vooruitgang in de waardering van collega’s en klanten.
De onderzoekers concluderen daarnaast dat multimedia een belangrijke rol speelt in het balanceren van werk en gezin. Meer dan een derde van de werkende moeders maakt er gebruik van om van thuis te werken. Ook blijkt het gebruik van sociale media en gadgets kostbare tijd uit te sparen.

Lees ook:70% vrouwen vindt moederschap mooier dan gedacht
Lees ook:Pasgeboren baby drijft ouders een beetje uit elkaar…
Lees ook:Kolven in het kopieerhok; dat willen vrouwen die werken niet!
Lees ook:Werkende mama’s gaan allemaal gebukt onder schuldgevoel
Lees ook:Eén op drie moeders zou liefst bij kinderen blijven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>