Veel ongeruste ouders door mazelen

Sinds het uitbreken van de mazelenepidemie zien huisartsen steeds vaker jonge kinderen op het spreekuur verschijnen, zo meldt het NIVEL. Logisch. Het zal je gebeuren dat je het over het hoofd ziet! Maar: bij kinderen die zijn ingeënt tegen de mazelen is extra ongerustheid niet nodig, want de kans dat zij mazelen krijgen is heel erg klein, zegt het Nivel. Gevaccineerde kinderen met ‘vlekjes’ hebben vaak een onschuldiger aandoening onder de leden, zoals de vijfde of de zesde ziekte, aldus het onderzoeksinstituut.De mazelen heersen momenteel in een gebied dat bekendstaat als de biblebelt. Het aantal meldingen van mensen die besmet zijn met de ziekte ligt inmiddels op 321. Het werkelijke aantal mazelenpatiënten ligt vermoedelijk veel hoger, omdat niet alle patiënten naar de huisarts stappen. Een aantal kinderen met mazelen ligt in het ziekenhuis. Op een school in de biblebelt zijn ook kinderen besmet met rodehond, zo werd vorige week bekend.

Lees ook:Mazelen in Duitse grensstreek
Lees ook:Minder meldingen mazelen zieken
Lees ook:Nederlanders enten kinderen niet goed genoeg in tegen mazelen (schande)
Lees ook:Kinderdagverblijfkinderen vaker ziek en vaker in ziekenhuis
Lees ook:Wees deze periode extra alert op tekenbeten!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>