Amerikanen omarmen naam Elvis weer voor hun kinderen

De naam Elvis is bezig met een terugkeer in de Verenigde Staten. Steeds meer ouders geven hun zoontje dezelfde naam als de ‘King of Rock’ Elvis Presley… Ik vind het helemaal niets, maar misschien komt dat ook vooral omdat ik dan meteen die dikke man met vetkuif in dat witte pak met glitters voor me zie… Zal de naam ook in Nederland volop gebruikt gaan worden? Of trekken wij een andere naam uit de oude doos?Elvis blijkt teruggekeerd in de top-1000 van de meest voorkomende babynamen van 2011 door de Social Security Administration, die de babynamen sinds 1997 bijhoudt. Elvis komt nieuw binnen op nummer 904. Bij de jongens staat Jacob al 13 jaar achtereen bovenaan de lijst van populairste namen. Bij de meisjes heeft Sophia de naam Isabella verdrongen van de eerste plaats.

Lees ook:George en William populaire babynamen
Lees ook:Belgische ouders creatief met namen van hun 16 kinderen
Lees ook:Er worden steeds meer iBabies geboren!
Lees ook:Militair verrast dochtertje met terugkomst (filmpje)
Lees ook:Zwangere Finse vrouwen krijgen allemaal complete babyuitzet

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amerikanen omarmen naam Elvis weer voor hun kinderen

  1. natha

    Wat een onzin om te verwijzen naar ‘die dikke man . . .’. De man heeft een uitzonderlijke uitsraling, zijn muziek is overal in de wereld bekend en gewaardeerd, en zijn invloed op de moderne muziek is alles bepalend geweest. Er is niemand die zo iconisch is geweest. Dat hij in een korte periode van zijn leven (door wat nu blijkt kanker en veel medicijnen tegen de pijn) dikker is geweest dan we gewend waren, wordt meestal gebruikt om hem belachelijk te maken. Hoe zouden wij dat trouwens vinden? Bovendien zijn er zangers (geweest) die veel dikker en slechter er uit hebben gezien – zelfs toen ze gezond waren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>