Hoe houd jij je kind online in de gaten?

Amerikaanse ouders laten hun kinderen steeds vrijer rondsurfen. Het aantal ouders dat kinderen tussen de 10 en 12 jaar toestemming geeft zich aan te melden op Facebook of MySpace, neemt toe. Een poll van Liberty Mutual’s Responsibility Project onder 1000 volwassenen toont aan dat 17 procent van de ouders geen probleem heeft met de sociale activiteiten van hun kind op internet, meldt De Telegraaf. Dit, in vergelijking met 8 procent vorig jaar. Mijn zoontje van 10 ‘Hyvet’ zich ook eenslag in deĀ  rondte. Mijn controle is dat ik zijn wachtwoord weet en Hyvesberichten via mail op mijn mailadres laat binnenkomen. Overdreven? Nee hoor. Want pas zat er een mail tussen van iemand die hem aanraadde die betreffende mail aan 10 kinderen door te sturen. Deed hij dat niet, zou hij een geest in de spiegel zien en zich letterlijk dood schrikken. Daar moet je als ouder toch even tussenspringen?

De Britse Jo Frost van het programma Supernanny adviseert ouders om te achterhalen wat de wachtwoorden zijn van hun kinderen. Sommige social media websites hebben een leeftijdsgrens, maar die zijn gemakkelijk te omzeilen. Kinderen kunnen hun geboortejaar simpelweg aanpassen aan het gewenste leeftijdscriterium. Hoe hou jij in de gaten wat je kids zoals online uitspoken?

Lees ook:RTL gaat Nederlands opvoedprogramma met Jo Frost maken!
Lees ook:Steeds meer baby’s te vinden op Facebook
Lees ook:Houden jullie het droog op moederdag?
Lees ook:Help ons kind is te dik start met tweede seizoen
Lees ook:Seksuele voorlichting aan kinderen? Niet in Amerika!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hoe houd jij je kind online in de gaten?

  1. Ouder / Verzorger

    Het eenvoudisgste wat je kunt doen is in de geschiedenis van de computer kijken naar welke sites er bezocht zijn. Veel kinderen weten dit ook en zullen het gaan wissen na gebruik, maar soms vergeten ze het of hebben geen tijd meer om dat te doen. De geschiedenis vind je gelijk links naars het adresvenster
    v [ adresvenster ] (=v)
    Klik vervolgens oop een bezochte site die je niet vertrouwd en kijk wat het is. Moet je inloggen en je hebt geen passwoord, kopieer het adres en zoek het eens op bij een zoekmachine en kijk wat er over geschreven wordt op internet. Een tweede ding wat je ook kan doen om deze controle te vermakkelijken is om zelf voor je kind de computer gaat gebruiken eerst de geschiedenis te wissen, zodat je zo min mogelijk sites in je geschiedenis hebt staan. Ga naar Extra – Internetopties- Verwijderen – Alles verwijderen. Nu is de geschiedenis leeg. Als je kind de computer nu gebruikt kun je precies zien waar hij of zij geweest is. (tenzij hij of zij zelf ook wist natuurlijk)
    Note: Ik heb deze reactie alleen geschreven als hulp voor ouders die maar weinig afweten van computergebruik, dus niet voor geroutineerde computergebruikers en of wiskids.
    Want aan moeilijke internettaal en internettermen hebben we hier niks als forumbezoekende ouder / verzorger.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>