Help ons kind is te dik start met tweede seizoen

Vanavond komt het programma Help ons kind is te dik weer op televisie. We kunnen weer meeleven met vier kinderen die een poging gaan doen voorgoed van hun overgewicht af te komen. Het controversiële programma leverde vorig jaar al veel kritiek op de ouders op en presentatrice Nicolette van Dam verwacht dat dat dit keer niet anders is.  Nee, ik ook niet. Ik wijs ook direct met mijn vinger richting de ouders. Die zijn er hoe dan ook verantwoordelijk voor. Ik heb zojuist even rond zitten kijken op de website van het programma en daar kun je als ouder van een kind met overgewicht best heel veel nuttige informatie vinden. Dus: kijken vanavond op RTL 4 en bezoek de site eens, als je ook maar een beetje twijfelt over de omvang van je kind. Het is je plicht als ouder ze zo gezond mogelijk te houden!

Lees ook:Hele gezin moet kind met overgewicht helpen
Lees ook:Sint Maarten 2010 volop afgekocht bij Jamin
Lees ook:Baby’s voor tv zetten heeft geen nut…
Lees ook:Help ons kind is te dik 6 januari op RTL 4
Lees ook:Weg met dat zwangerschapsvet!!!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Help ons kind is te dik start met tweede seizoen

 1. Nuance

  Tijdens de uitzending is kort naar de achtergrond van Nora verwezen. Op haar derde jaar verdween de vader uit beeld. Dat heeft natuurlijk invloed op de socialisatie. Ook de moeder zal door de scheiding zijn aangetast en als ik naar de verbale en non-verbale reacties van de zichtbaar getergde oma kijk sluit ik niet uit dat ook de opvoeding van Nora´s moeder op zijn minst ingrijpende situaties heeft gekend. De moeder werkt veel en maakt lange dagen en heeft obesitas. In al de reacties lees ik veel oordelen. Ik sluit niet uit dat deze vrouw letterlijk veel “wegwerkt” en het kwetsbare “meisje” verstopt in vet. Als je jezelf onaantrekkelijk maakt is de kans op fysiek/mentaal geweld ook een stuk kleiner. Ik zie een moeder die niet in staat is om emoties te tonen. Deze vrouw wil zich absoluut niet kwetsbaar opstellen want dat leidt tot controleverlies en dat verlies heeft vaak kwetsing (mentaal/fysiek) tot gevolg. Deze vrouw heeft op z´n minst psychologische hulp nodig.

    /   Reply  / 
 2. steef

  hallo,ik zou me dochter op willen geven voor het programma help mijn kind is te dik,
  maar hoe doe ik dat dan.
  grts
  steef

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>