Kindertekeningen kunnen duizenden euro’s opleveren….

Vooral onze dochter kleurt zich helemaal het ongans. En wat moet je er mee? Je bekijkt ze een keer of tien, je hangt ze misschien op, de fraaiste bewaar je en de rest…ja, die gaan toch echt bij het oud papier… Maar na het lezen van het volgende bericht ga ik daar toch anders over denken. Want de tekeningen van je kind KUNNEN heel veel waard worden… Zes tekeningen van de hand van een jonge prinses Beatrix zijn namelijk vandaag voor in totaal 16.750 euro geveild bij Christie’s in Amsterdam. De tekeningen brachten drie keer meer op dan het veilinghuis had ingeschat. De schets van een paard ging voor 6.250 euro onder de hamer en drie schetsen van ballerina’s wisselden voor in totaal 5.250 euro van eigenaar. Dat bedrag werd ook geboden voor twee tekeningen van mannequins en spelende elfjes.  Alle koninklijke kindertekeningen werden gekocht door Ouborg Group uit Breda. Dat bedrijf heeft al een ruime collectie tekeningen van de Oranjes in zijn bezit.
Volgens het veilinghuis zijn de tekeningen gemaakt met vaste hand. Dat zou erop duiden dat Beatrix al wat ouder was toen ze de schetsen maakte. De tekeningen zijn ondertekend met een verstrengelde T, v en O voor ‘Trix van Oranje’. Als prinses deed Beatrix de tekeningen cadeau aan een hoffunctionaris. Diens erven boden de tekeningen ter veiling aan. Christie’s schatte de waarde van de werken in op 1.500 tot 2.000 euro per kavel.

Lees ook:Ook prinsesjes gaan naar school – tentoonstelling
Lees ook:Jurk gemaakt van loombandjes levert ruimt twee ton op
Lees ook:Amalia is alweer drie en paps maakt foto’s
Lees ook:Leuke feitjes over populaire kindernamen
Lees ook:Vandaag zijn er twee prinsessen jarig!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>