Ook prinsesjes gaan naar school – tentoonstelling

Prinses Amalia, de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, gaat sinds 10 december 2007 naar school. Van deze eerste schooldag werd door de Nederlandse media uitgebreid verslag gedaan. De televisie toonde beelden van de trotse ouders, prinses Máxima en prins Willem-Alexander, die hun dochter afleverden bij kleuterjuf Ans van de Wassenaarse Bloemcampschool. Prinses Amalia gaat naar een gewone basisschool en leert, zoals alle andere kinderen van Nederland, lezen, rekenen en schrijven.

Hoe was dit bij haar voorgangsters, de kroonprinsessen Wilhelmina, Juliana en Beatrix? Hoe leerden zij lezen, schrijven en rekenen? Van wie kregen de prinsessen les? Welke boeken lazen de prinsessen?

In de tentoonstelling Ook prinsesjes gaan naar school is te zien hoe het onderwijs van de drie prinsessen er uit zag. Aan de hand van unieke foto’s, voorwerpen en archiefstukken uit onder andere het Koninklijk Huisarchief, wordt het lager onderwijs van de drie Nederlandse vorstinnen verteld.

Bij de tentoonstelling verschijnt het rijk geïllustreerde gelijknamige boek Ook prinsesjes gaan naar school. De tentoonstelling is tot en met 4 januari te zien in het Nationaal Onderwijsmuseum in Rotterdam, Het museum is geopend van di. t/m za. van 10.00 tot 17.00 en zo. van 11.00 tot 17.00.

Adres: Nationaal Onderwijsmuseum, Nieuwemarkt 1a, Rotterdam. Meer info: www.onderwijsmuseum.nl

Lees ook:Derde prinsenkind
Lees ook:Amalia is alweer drie en paps maakt foto’s
Lees ook:Win het nieuwe Prinsessia jurkje op kinderspul.blog.nl!
Lees ook:PLAYMOBIL lanceert uniek koningskoppel
Lees ook:Amalia, de beroemdste kleuter van Nederland gaat naar school

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>