Onrust over toenemende ‘volwassenkleding’ voor kinderen

Zojuist lees ik op HLN dat er gemorrel is over skinnyjeans voor kleintjes. Wat een geneuzel zeg. Het moet natuurlijk wel (en vooral) lekker zitten, maar het moet ook hip zijn! En mocht je daaraan twijfelen, moet je het mijn dochter van zes maar vragen. Die geeft al sinds ze drie is de voorkeur aan een skinnyjeans… Het vooruitzicht van zichzelf in een ultrastrakke jeans te wringen baart veel vrouwen zorgen, steeds meer Amerikaanse trendy moeders proberen hun baby (en hun luiers) hierin te dwingen.
De skinny jeans is een veel besproken item in de modewereld: de ultrastrakke broek is al verschillende jaren trendy, maar flatteert helaas niet zoveel vrouwen. Nu trekken modebewuste mama’s hun baby dit steeds vaker aan, ondanks het oncomfortabele gevoel van deze jeans. De verkoop van volwassenen trends, denk aan lederen minijasjes en enkellaarsjes, in kinderkledij boomt sinds de crisis. Het lijkt alsof ouders minder aan zichzelf uitgeven, maar wel blijven spenderen aan hun kroost. Uit cijfers blijkt dat de verkoop van kledij voor volwassenen met 1,4 procent stijgt, bij kinderkledij is dat 5,3 procent.
De grootste Amerikaanse keten van kledij GAP verkoopt al jaren jeansbroeken voor pasgeboren baby’s. Ongeveer de helft van hun aanbod voor kinderen zijn skinnyjeans. Maar ook bij andere winkels groeit het aanbod. De strakke broeken voor baby’s zijn gemaakt naar het exacte voorbeeld van de volwassen jeansbroeken. Daarnaast vind je in de winkel nog andere babyversies van grote mensenkledij. “Mensen houden van trends voor volwassenen op kindermaat, trendy kledij is echt schattiger hoe kleiner ze gemaakt worden”, aldus een woordvoerder van GAP.
Christina Lane, de dochter van de Amerikaanse mama Ava Lane, heeft op haar twee jaar al vier exemplaren skinnyjeansbroeken. “Ze kreeg de eerste als cadeau, maar dit was zo schattig, dat ik er nog extra kocht. Baby’s en kleuters hebben dikke buiken, skinny jeans werken normaal niet voor mensen met een buikje, maar bij Christina staan ze wel mooi.”
Critici zijn geen voorstanders van dit soort kledij, dit zou het schoonheidsideaal op een nog jongere leeftijd opdringen. “Zelfs pasgeboren baby’s kunnen zich nu zelfs zorgen beginnen maken over de grootte van hun kont.”

Lees ook:Het Italiaanse Fiorucci gaat zich richten op…baby’s!
Lees ook:Dikke zwangeren krijgen zware baby’s
Lees ook:Jools Oliver, van Jaimy ja, acht uur na bevalling weer in skinny
Lees ook:Meerling verdubbelt kans op postnatale depressie
Lees ook:Cool: baby’s begrijpen emoties al vanaf vijf maanden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>