Dikke zwangeren krijgen zware baby’s

Vrouwen die meer dan 18 kilo aankomen tijdens de zwangerschap hebben bijna twee keer zoveel kans op het baren van een zware baby. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers vrijdag bekendgemaakt. Op gewicht blijven tijdens de zwangerschap. Althans, niet te ver doorschieten in elk geval.

De bevindingen zijn gepubliceerd in het vakblad Obstetrics & Gynecology. Het onderzoek onder 40.000 Amerikaanse vrouwen wees uit dat een op de vijf vrouwen die meer dan 18 kilo was aangekomen, een zware baby ter wereld brengt. 

Bij vrouwen met een normaal gewicht is dat krap een op de tien. Onderzoekers beschouwen baby's die meer dan 4 kilo wegen als zwaar.

De zware baby's hebben zeer grote kans op ernstig overgewicht later in hun leven. Ook kan een zware baby voor problemen zorgen tijdens de bevalling, voor zowel de moeder als de baby.

Lees ook:Zware zwangeren krijgen zware baby’s
Lees ook:Vrouw bevalt van megazware baby zonder pijstilling
Lees ook:Steeds minder rokende zwangeren – gelukkig!
Lees ook:Vrouwen met kinderen gemiddeld vier kilo zwaarder…
Lees ook:Dikke moeders verhogen risico astma kinderen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dikke zwangeren krijgen zware baby’s

 1. Lin

  Dat klopt wel. Ik ben beide keren 20 kilo aangekomen en heb een kind van bijna 9 pond en een kind van 9,5 pond gebaard. Maar volgens mijn vk heeft het ook wel te maken met de bouw van de vrouw of een bevalling voor moeilijkheden zorgt: de een heeft moeite met 6 pond, de ander baart met gemak een 9-ponder. Beide zoons zijn met een halfuurtje persen geboren.

    /   Reply  / 
 2. Denise

  Ik had zoals ze dat noemen ‘een bescheiden buikje’ (als ik het nu terugzie denk ik ‘jééézus wat een búik!’) en kreeg een kindje van heel keurig 6 pond en nog iets. (In slechts 3 minuten persen, maar ik denk dat ik gewoon geluk heb gehad).

    /   Reply  / 
 3. Anne

  Heb babies gehad van resp. 7-1/2, 8 en ruim 10 pond. Was bij de laatste zwangerschap nog net geen 8 kilo in totaal aangekomen. Ook bij de andere zwangerschappen niet meer dan 7 kilo.
  Al mijn kinderen zijn superslank, dus wat in artikel beweerd wordt, gaat niet altijd op. Gelukkig.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>