Opa’s en oma’s maken kleinkinderen dik

Kinderen die bij hun grootouders verblijven terwijl hun ouders aan het werk zijn, lopen meer kans op obesitas. Dat suggereert althans een Britse studie. En ik geloof dat ook wel. Grootouders zeggen immers een stuk minder makkelijk ‘nee’ tegen de kleinkinderen en hebben sterk de neiging ze enorm te verwennen. En als een kind er gewend aan raakt dat ie altijd maar lekkers krijgt…De studie bij 12.000 driejarigen toonde aan dat kinderen die overdag vaak bij hun grootouders zijn een derde meer kans lopen op obesitas. Degene die naar de crèche gaan hebben niet meer kans dan die waarvan de moeder of vader overdag voor hen zorgt. Dit verhoogde risico komt vooral voor wanneer de ouders hoogopgeleid zijn en een bloeiende carrière hebben.
Volgens de onderzoekers serveren grootouders vetter voedsel en ondernemen ze minder actieve dingen doen met hun kleinkinderen.  Daarom is het volgens hen nodig dat grootouders beter geïnformeerd over gezonde eetgewoonten en sport.

Lees ook:Als opa’s en oma’s oppassen, komen er meer kleinkinderen
Lees ook:Grootouders lijden onder ongelijke verdeling contact kleinkinderen
Lees ook:Dikke kinderen hebben meer problemen met leren
Lees ook:Opa’s en oma’s niet het gelukkigst van de kleinkinderen
Lees ook:Oma is de allerbeste oppas, zo blijkt uit onderzoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>